Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

İtalya, AB ve bazı ülkelerden gelecekler için Kovid-19 tedbirlerini gevşetecek

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile İngiltere ve İsrail'in arasında yer aldığı bazı ülkelerden gelenler için İtalya’ya girişte istenilen 5 günlük karantina şartını kaldırma kararı aldı.

• AA
4 yıl önce
• Dünya
A A
İtalya, AB ve bazı ülkelerden gelecekler için Kovid-19 tedbirlerini gevşetecek

İtalya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Roberto Speranza‘nın halihazırda AB ülkeleri, Schengen Bölgesi ülkeleri, İngiltere ve İsrail için 30 Mart’tan bu yana yürürlükte olan, İtalya’ya girişte geçerli olan seyahatten önce alınmış negatif sonuçlu Kovid-19 testi, varışta 5 günlük karantina ve yine test yapılması şartlarından karantinayı 16 Mayıs’tan itibaren kaldıracağı belirtildi. Böylece söz konusu ülkelerden İtalya’ya gelenlerin 5 günlük karantina yapmasına gerek olmayacak.

Bakan Speranza’nın imzaladığı kararnamede ayrıca Brezilya’ya yönelik seyahat yasağının ise süresini uzattığı belirtildi.

Diğer yandan, Turizm Bakanı Massimo Garavaglia da yaptığı yazılı açıklamada, Speranza’nın AB ve Schengen Bölgesi ülkeleri ile İngiltere ve İsrail’den gelenlere yönelik karantina şartının kaldırması kararını paylaştığını, bu kararı uzun zamandır beklediklerini kaydetti.

İtalyan basınında da çıkan haberlerde, turizm sezonuna girilmesi sebebiyle İtalya’nın turistleri çekmek için salgında risk taşımayan ülkelerden gelişlerdeki tedbirleri gevşettiği ifade edildi.

Turizm, İtalya’nın gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturuyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«