Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 28, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 28, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

‘Kuzey Kore ile konuşmak için doğru zaman değil’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde basın mensuplarının Kuzey Kore ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile çok verimli ve uzun bir telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Trump, “Devlet Başkanı Şi, bir şeyler yapmak istiyor. Ancak Kuzey Kore’de şu an olanlara katlanacak değiliz. Devlet Başkanı Şi’nin benimle yüzde 100 aynı fikirde olduğuna inanıyorum. O da şu an orada olanları görmek istemiyor. Bunun için çok dürüst ve uzun bir telefon görüşmesi yaptık.” dedi.

Daha sonra bir basın mensubunun, “Kuzey Kore’ye askeri seçeneği düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise Trump, “Neler olacağını göreceğiz. Kesinlikle bu ilk seçeneğimiz değil ancak neler olacağını göreceğiz.” cevabını verdi.

“Kuzey Kore ile konuşmanın zamanı değil”

Öte yandan Beyaz Saray, Trump’ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Trump’ın, “Kuzey Kore ile konuşmak için doğru zaman olmadığını” ve “bu ülkeye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu” ifade ettiği bildirildi.

“Bu pervasız adım, sadece dünyanın büyüyen Kuzey Kore tehdidine karşı kararlılığını artırmaktadır. Başkan Trump, Kuzey Kore ile konuşmanın zamanı olmadığının altını çizdi ve ABD ile müttefiklerini korumak için tüm seçeneklerin masada olduğunu açık bir şekilde dile getirdi.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, iki liderin Kuzey Kore’ye karşı alınacak tedbirleri ele aldığı kaydedildi.

Muhabir: Hakan Çopur

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«