Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 22, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

‘Mültecileri kabul eden ülkelerin ödediği bedel çok yüksek’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Dünya
A A

ADDİS ABABA

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, mültecileri barındıran ülkelere destek olunması gerektiğini söyleyerek, “Mültecileri kabul eden ülkelerin ödediği bedel çok yüksek hem kaynaklar hem de güvenlik açısından.” dedi.

Dünya Mülteciler Günü’nde, Güney Sudanlı mültecilerin yaşadığı Etiyopya’nın Gambela bölgesindeki kampları ziyaret eden Grandi, Etiyopya’nın her milletten mülteciye kapıları açık tuttuğunu hatırlattı.

Grandi, “Etiyopya, farklı milletlerden hemen hemen 850 bin insana ev sahipliği yapıyor. Çoğunluğu Güney Sudanlı, Eritreli ve Somalili. Gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Güney Sudan’daki kriz

Güney Sudan’daki mevcut krize dikkati çeken Grandi, ülkede yarım gün geçirmiş olmasına rağmen durumun çok kötü olduğuna şahit olabildiğini kaydetti.

Milyonlarca Güney Sudanlının yerinden olduğunu ve mülteci olarak başka ülkelere sığındığını anımsatan Grandi, “Çok genç bir ülke ve birkaç yıl öncesinde burası için çok fazla umut vardı.” dedi.

Ülkedeki barışın sağlanması için çabaların artırılması gerektiğine işaret eden Grandi, acil yapılması gereken şeyleri, çatışmayı önlemek, insanların evine geri dönmesine izin vermek ve insanların evini terk etmesinin önüne geçmek olarak sıraladı.

“İnsani yardım zaruri ama yeterli değil”

Afrika’daki krizlerin bu kadar büyümesinin uzun yıllar süren çatışmalar olduğunu söyleyen Grandi, insani yardımların zaruri ama yeterli olmadığını, bunun ötesine geçmek gerektiğini bildirdi.

Grandi, “Gambela’daki Güney Sudanlı mültecilerle konuştuğumda hepsinin söylediği şey eğitimdi. Onlar da biliyor ki, eğitim çocukların gelecekteki barışı sağlaması için en büyük yatırım.” diye konuştu.

Mültecileri barındıran ülkelere destek olunması gerektiğini kaydeden Grandi, “Mültecileri kabul eden ülkelerin ödediği bedel çok yüksek hem kaynaklar hem de güvenlik açısından.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tufan Aktaş

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«