Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Haziran 9, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Haziran 9, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Trump, Biden’ın Afganistan’dan çekilme kararını memnuniyetle karşıladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden yönetiminin Amerikan askerlerini Afganistan'dan çekme kararını "harika ve olumlu" bulduğunu, ancak askerlerin daha erken çekilmesi gerektiğini belirtti.

• AA
4 yıl önce
• Dünya
A A
Trump, Biden’ın Afganistan’dan çekilme kararını memnuniyetle karşıladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerinin Afganistan‘dan çekilme sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı ve Joe Biden yönetiminin adımını çok olumlu bulduğunu bildirdi.

Trump, açıklamasında, “Afganistan’dan çıkmak harika ve olumlu bir iş. Ben çekilmeyi 1 Mayıs için planlamıştım, bu süreci bu tarihe olabildiğince yakın şekilde gerçekleştirmeliyiz.” değerlendirmesini yaptı. Trump, geri çekilme süreci için belirlenen 11 Eylül gününün ise ABD tarihi için makus bir yas günü olduğunu ve o şekilde kalması gerektiğini belirtti.

Eski Başkan Trump, Şubat 2020’de Taliban ile yaptığı anlaşmada belirli koşullar karşılığında ABD askerlerinin Afganistan’dan 1 Mayıs 2021’e kadar çekileceğini taahhüt etmişti.

20 Ocak’ta görevi devralan Başkan Biden, sayıları 2 bin 500 civarında olan askerlerin çekilmesi takviminin 1 Mayıs’ta başlayıp 11 Eylül 2021’e kadar tamamlanacağını açıklamıştı.

ABD Kongresinde Demokratlar genel olarak Biden’ın çekilme planına destek verirken, Cumhuriyetçilerin büyük bölümü “ABD’nin Afganistan’ı boşlukta bıraktığını” ve “orada yeniden terör unsurlarının çoğalacağını” savunuyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«