Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Eylül 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Trump, yeni güvenlik önlemleri açıklayacak

• Kaynak: AA
9 yıl önce
• Dünya
A A

WASHINGTON

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına getirilen vize yasağı kararı temyiz mahkemesine takılan ABD Başkanı Donald Trump, önümüzdeki hafta “ülke güvenliği için” yeni tedbirler açıklayacağını bildirdi.

Trump ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Beyaz Saray’daki baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ağırlıklı olarak iki ülke ilişkilerinin önemine işaret eden Trump, vize yasağının temyiz mahkemesinden dönmesine ilişkin bir soru üzerine, “Önümüzdeki hafta ülke güvenliğiyle ilgili yeni güvenlik önlemlerini açıklayacağım.” ifadelerini kullandı.

Ülke güvenliği için her şeyi yapacaklarını vurgulayan Trump, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeye getirdiği 90 günlük vize yasağı kararının temyiz mahkemesinden dönmesiyle ilgili değerlendirmesinde, konuyu Yüksek Mahkemeye taşıyacaklarını ima etti ve davayı kazanacaklarını savundu.

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile dün yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili bir soruya da “Çok samimi ve iyi bir görüşme oldu. Bunun devam edeceğini ve Japonya’nın da yararına olacağını düşünüyorum.” dedi.

“Japonya’nın ve idari kontrolü altındaki tüm bölgelerin güvenliğine bağlıyız”

Japonya Başbakanı Abe de konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini vurguladı. Bölgede Kuzey Kore’nin etkinliklerinin dikkatle izlenmesi gerektiğine işaret eden Abe’ye Trump’tan da destek geldi. Trump, “Japonya’nın ve idari kontrolü altındaki tüm bölgelerin güvenliğine bağlıyız.” değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Hakan Çopur

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«