Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 17, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Dünya

Tunus’ta İsrail’le normalleşme karşıtı gösteri

• Kaynak: AA
7 yıl önce
• Dünya
A A
Tunus’ta İsrail’le normalleşme karşıtı gösteri

TUNUS

Filistin için Tunuslular Koalisyonunun, başkent Tunus’taki Belediye Tiyatrosu önünde düzenlediği gösteriye katılanlar, üzerinde “Halk, Filistin’in kurtulmasını istiyor”, “Halk normalleşmenin suç sayılmasını istiyor” yazılı dövizler taşıdı.

Koalisyon bünyesindeki Halk Cephesi Bloğu milletvekili Mubareke el-Berahi AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Tunus yönetiminin, normalleşme karşıtı projeyi daha doğmadan öldürmeye çalıştığını” söyledi.

Halk Cephesi olarak, normalleşmeyi suç sayan yasa tasarısını Aralık 2015’te parlamentoya sunduklarını belirten Berahi, tasarının uzun süre gündeme alınmadığını ancak hem kendilerinin hem de Tunus halkının baskıları neticesinde parlamentodaki Hak ve Özgürlükler Komisyonunda tartışmaya açıldığını aktardı.


“Tasarıyla ilgili tartışmalarda ilerleme katedildiği sırada, parlamento başkanlığı komisyona, ‘acilen’ incelenmesi gereken başka tasarılar üzerine yoğunlaşma talimatı verdi ve bu nedenle tartışmalara ara verildi.” diyen Berahi, bu şekilde tasarının 20 Şubat’ta yapılması beklenen genel oturuma sunulmamasının amaçlandığını ifade etti.

Halk Cephesi yöneticilerinden Refik el-Ganimi ise gösteriyi, Tunus yönetiminin yasa tasarısını parlamentodan geçirmeme yönündeki çalışmalarını kınamak ve İsrail ile her türlü normalleşmeye karşı olan halka destek vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Halk Cephesi Bloğu, 2015’te İsrail’le normalleşmenin suç sayılmasını öngören ve 6 maddeden oluşan bir yasa tasarısını parlamentoya sunmuştu. Tasarının 3. maddesi, normalleşme suçu işleyenlere 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası ve 4 bin ila 40 dolar arasında değişen para cezası verilmesini öngörüyor.

Muhabir: Yosra Ouanes,Gülşen Topçu

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«