Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 5, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 5, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Ekonomi

BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ’nin faaliyet kapsamı genişletildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ'nin faaliyet izni kapsamının genişletilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

• AA
5 yıl önce
• Ekonomi
A A
BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ’nin faaliyet kapsamı genişletildi

Karar ile BPN Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ mevcut faaliyetlerine ek olarak Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 12. maddesinin 1. fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetlerini verebilecek.

Şirket ayrıca, aynı Kanun’un 18. maddesinin 2. fıkrasında yer alan elektronik para ihracı faaliyetini sunabilecek.

İlgili bentlerde geçen ödeme hizmetleri, “ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine imkan veren hizmetler de dahil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli tüm işlemleri”, “ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcısı nezdinde bulunan ödeme hesabındaki fonun aktarımını içeren, bir defaya mahsus olanlar da dahil doğrudan borçlandırma işlemi, ödeme kartı ya da benzer bir araçla yapılan ödeme işlemi ile düzenli ödeme emri dahil para transferini” ve “ödeme aracının ihraç veya kabulünü” ifade ediyor.

Elektronik para ihracına ilişkin bent ise “elektronik para ihraç etmek isteyen elektronik para kuruluşu TCMB’den izin almak kaydıyla faaliyette bulunabilir.” ifadelerinden oluşuyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«