Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Temmuz 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Ekonomi

Dev AVM’ye kayyum atandı! CEO tutuklandı

• Kanal 5
9 yıl önce
• Ekonomi, Haber, Türkiye
A A

Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM’in Elmalık Mevkii’nde 2011 yılında kurulan alışveriş merkezinin bir bölümü ile açık otoparkının orman arazisine yapılmasına izin verdikleri gerekçesiyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde ilgili personel hakkında geçen yıl soruşturma açıldı.

İçişleri Bakanlığı da alışveriş merkezinin D-100 karayolu bağlantı yolu imar planında yer almadığı için Bolu Belediye Başkanı AK Parti’li Alaaddin Yılmaz hakkında soruşturma izni verdi. Belediye ekipleri, bağlantı yolunu ve D-100 kenarına yapılan otoparkı iş makineleriyle kazarak kapattı.

CEO TUTUKLANDI, ESKİ SAHİPLERİ ARANIYOR

15 Temmuz darbe girişimi öncesi yaşanan bu gelişmeler üzerine dönemin Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve üye Ömer Baday, AVM’deki yüzde 56’lık hisselerini Adanalı iş adamı Abdulkadir Şimşek’e sattı. Daylan ve Baday, satışın ardından kayıplara karıştı. Darbe girişiminin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında alışveriş merkezinde aramalar yapılarak bazı belgeler ile evraklara el konuldu. Satış işleminin ardından da görevine devam eden CEO Raşit Doğan Enhoş, aynı soruşturmada gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yurt dışına kaçtıkları ileri sürülen AVM’nin eski sahipleri Adnan Daylan ve Ömer Baday hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

KAYYUM ATANDI

Soruşturma kapsamında mali müşavirler Ertuğrul Genç ve Murat Başarmutçu, Highway Alışveriş Merkezi’ne denetim kayyumu olarak atandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’nce 31 Ağustos’ta atanan kayyumlar görevlerine başladı. Kayyumlar alışveriş merkezi ile Bolu Dağı A.Ş’nin hesaplarını mercek altına aldı. Kayyum Ertuğrul Genç, şirketin hesaplarının tek tek inceleneceğini belirterek, “İki kişi denetim kayyumu olarak atandık. Şirket bünyesindeki yönetim kurulu toplantıları ve ticari faaliyetler bizim denetimimizde yapılacak. Firmanın ilgili banka hesaplarını da geriye dönük olarak inceleyeceğiz. Highway Alışveriş Merkezi artık devletin kontrolünde. Şu ana kadar yapılmış tüm işlemleri denetim kayyumları olarak titiz bir şekilde kontrol edeceğiz” diye konuştu.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Tags: Bolu Dağı A.Şkayyum
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«