Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 1, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Temmuz 1, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Ekonomi

Merkez Bankası Kavcıoğlu Sanayicileri Yerin Dibine Soktu

Bazı kesimlerin şubat ayından itibaren kredileri kullanıp döviz stokladığını ortaya koydu

• Kanal5
3 yıl önce
• Ekonomi, Siyaset
A A

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu iş dünyasında bir süredir yaşanan krediye erişim tartışmalarına yanıt verdi. İstanbul’da bir toplantıda iş insanlarıyla bir araya gelen Kavcıoğlu, bankacılık sektörünün 1 trilyon liralık kaynak yarattığını söyledi ve “kredi alamayan iş adamları vardır ama bunlar yüksek oranda dövizleri olduğu halde döviz alanlardır” dedi.
Kavcıoğlu “Hesabında 100 milyon dolar varken, 50 milyon dolar daha alıp hesabına koyanlara krediyi vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısındaki konuşmasında döviz alan şirketlere değinen bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir ricada bulundu.

Kavcıoğlu’nun burada yaptığı konuşmanın içinde “Firmalar 24 Şubat’tan haziran ayına kadar 55 milyar dolar bankacılık kesiminden kredi kullanarak döviz aldılar. Başkanımdan da rica ediyorum, lütfen açıklayın bu dövizleri bozsunlar. Bir kısmını bozsalar kur başka bir yere gelir.” şeklindeki açıklaması yankı buldu.
Kavcıoğlu, konuşmaların ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) şirketlerin TL cinsi kredi kullanımına döviz varlığı sınırı getirme adımına da değinen Kavcıoğlu, şöyle devam etti:
Başkanımdan da rica ediyorum, lütfen açıklayın. Bu dövizleri bozsunlar. Bir kısmını da bozsalar bugün döviz başka bir yere gelir. Bakın sadece 24 Şubat’tan haziran ayına kadar bankalarda ucuz kredi kullanan kurumsal firmaları söylüyorum, sadece 55 milyar dolar döviz aldılar.” dedi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Tags: KavcıoğluMerkez Bankası
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«