Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Eylül 13, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Eylül 13, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Erzurum merkezli operasyonda 12 emniyet mensubu gözaltına alındı

• Kanal 5
10 yıl önce
• Genel
A A

Fetullah Gülen’in kardeşi ile oğlunun isimlerinin de geçtiği cinsel istismar soruşturmasının usulsüz olarak kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin de bulunduğu 12 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop’taki 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 emniyet müdürü, bir emniyet amiri ve 8 polis olmak üzere 12 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan iki zanlının arandığı, şüphelilerin soruşturmanın yürütüldüğü Erzurum’a getirilecekleri öğrenildi.

Başsavcılıktan açıklama

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından, bazı basın yayın organlarında Erzurum merkezli “yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin emniyet görevlileri hakkında operasyon düzenlendiği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce de kamuoyuna yansıdığı üzere mağdure S.Ö’nün 2007 yılında muhtelif şahıslar tarafından cinsel istismara uğradığı, bu şahısların arasında FETÖ/PDY terör örgütünün lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in kardeşi S.G. ile bu şahsın oğlunun da bulunduğu, yürütülen soruşturma sonunda kamu görevlilerinin sahte evraklar tanzim ederek ve görevlerini kötüye kullanarak ilgililer hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesine neden oldukları, bu şekilde soruşturmaların usulsüzce kapatıldığı, ayrıca adli makamlara intikali sürecinde S.G. ve oğlunun aleyhine olabilecek delillerin ortaya konulmasına vesile olan bazı kamu görevlilerinin bu süre zarfında usulsüzce dinlendikleri iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarıyla ilgili soruşturmaya başlanmıştır.”

18 şüpheli hakkında elde edilen delil durumuna göre İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop’ta bulunan 14 zanlı hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedilen açıklamada, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«