Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Fırat’ın Ötesindeki Derin Yapı Deşifre Oluyor!

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen JİTEM davası derinleşiyor. Davanın derinleşmesi için Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, köy yakmaları ve fail meçhul cinayetler soruşturmasından Diyarbakır’daki davaya bilgi ve belge akıyor.

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında köy yakmaları ve faili meçhul cinayetlerde JİTEM izine rastlanınca dosya derinleştirildi.

Kritik eşik

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan dönemin Kızıltepe Komutanı Hasan Atilla Uğur’un, Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı dönemde yaşanan faili meçhul cinayetler ve köy boşaltmalara ilişkin sürdürdüğü soruşturmada ilginç bilgilere ulaşıldı.

Yazıları yazıldı

Dönemin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı ile kamuoyunda ‘bıçak timi’ olarak bilinen ekipte yer alan 8 kişi şüpheli sıfatıyla Diyarbakır savcılığına bildirilirken, Tim’de bulunan tüm askerlerin kimlik bilgilerine ulaşmak için yeni bir soruşturma başlatıldı. Söz konusu Bıçak Tim’inde yer alan askerlerin yargı önüne çıkarılabilmesi için son görev yaptıkları komutanlıklara yazı yazılarak haklarında bilgi istendi.

Suçlu JİTEM

Daha önce hazırlanan Fezlekede, o dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin, köy boşaltmalarının JİTEM tarafından sistematik şekilde gerçekleştirildiğine dair kuvvetli şüphe bulunduğu vurgulanmıştı.  Fezlekede şu ifadelere yer verilmişti: “Fail meçhul cinayetlerin, gözaltına alınıp kaybettirilme, köy boşaltma ve işkence olaylarının da genel itibariyle 1993-1996 arasında gerçekleştiğinin sabit olduğu, bu suretle JİTEM adlı yasadışı oluşumun varlığının sabit olduğu ve iddia edildiğinin aksine 1990’dan sonra da faaliyetlerine devam ettiği anlaşılmıştır.”

Aslan Değirmenci-Milat

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«