Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Esnafı ile yeniden bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Esnaf Bilgilendirme Toplantısı’na Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Esnafları katıldılar.
Başkan Güzelbey, Dünya düzeninin değiştiğini, değişen dünya düzenine hem yönetimler, hem de şehirlerde yaşayanların ayak uydurmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Başkanı Güzelbey, büyüyen, gelişen şehirler insanların taleplerine bağlı olarak yeni açılımlar yapılması gerektiğini ifade ederek, “Biz de bu değişen dünya düzenine ayak uydurmak zorundayız.
Bu düzende şehrimizin temel direği esnaflarımız, ticaret erbabımızdır. Ben de bir esnaf çocuğuyum, o zamanlar ne alış veriş merkezleri vardı, ne de böyle bir oluşuma talep vardı. Bir zamanlar alış verişin yoğun yapıldığı, hareketli merkezler, iyi cadde kavramı vardı” dedi. Günümüzde şehrimiz çok büyüdü, ihtiyaç ve talepleri de bu büyümeye bağlı olarak artıyor diyen Güzelbey, “Ürünlerin sunuş şekli, caddelerin ürün gruplarına göre bölümlenmesi gibi oluşumlar ortaya çıktı. Biz göreve geldiğimiz günden beri şehrimizde ticaretin, esnaflığın ve orta direğin geriye düşmemesi için çalışmalarımızı bu doğrultuda planladık.
Bu çalışmaların ilki olan Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Çalışmasına 2006 yılında başladık. Bakırcılar Çarşısında tereddütle başladığımız bu çalışmaları bugün çok geniş bir alana taşıdık ve Kentim Çarşım Yenileniyor Projesi ile sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçirdik” diye konuştu.
Gaziantep’e mal olmuş, insanların alış verişlerini gerçekleştirdikleri bu mekanların canlılığını korumasını istediklerini belirten başkan Güzelbey, “İnsanların bu çarşıdan çıkmalarını istemiyoruz, hafta sonu çevre illerden insanların gelmelerini bu mekanlarda alış veriş yapmalarını, ekonominin canlanmasını istiyoruz. Bu nedenle kentin merkezinde yaşayan canlı mekanlar oluşturma amacındayız.
Bugün dünyada iki tip şehir konsepti ortaya çıktı. Birincisi nüfusu az, ekonomisi zayıf, cazibe merkezi olmayan, sanata kapalı şehirler. İkincisi ise sanatı, ticareti canlı, cazibe merkezi konumunda olan, bu cazibeye bağlı olarak göç alan kentler. Gaziantep bu ikinci gruptaki şehirlerarasında yer alıyor.
Bazen şehirlerin göç alması tenkitlere sebep oluyor ama işin ve aşın olduğu yerlerde bu canlılığın yaşanması olayın pozitif yönünü ortaya koyuyor. Gaziantep’te deniz, kum yok ama zengin kültürü, sanayisi ve ekonomisi ile bir cazibesi var, bu cazibenin artarak devam etmesi çok önemli” şeklinde konuştu.
Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Şıhcan, Gaziler Caddesi, Mütercim Asım Caddeleri ile bu caddeleri bağlayan ara arterlerde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Güzelbey, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde de bu çalışmayı gerçekleştirmek istediklerini, daha önceki çalışmalarda olduğu gibi çalışmanın muhatabı esnafın değerli görüşleri doğrultusunda bu adımı atmayı istediklerini dile getirdi.