Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 5 kilometrelik bölümünün yer altından geçtiği 25 kilometre uzunluğundaki GAZİRAY, metro standartlarında 16 istasyonla hizmet verecek.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinden yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sunumlar eşliğinde projenin son durumu konuşulurken, sene içinde hizmete girecek dev yatırımın Gazi şehire sağlayacağı avantajlar da ele alındı.
Hattın karayolu ve şehirle kesişim noktalarında 1 köprü, 6 altgeçit, 6 üst geçit, 26 menfez yapıldı. Hat, diğer toplu taşıma araçlarıyla entegre edilerek, aktarma noktalarıyla şehir içi ulaşıma dahil edileceği kaydedildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY değerlendirme toplantısı dolayısıyla çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Gaziantep tarihi bir gün yaşıyor. GAZİRAY, 10 yıllık hayalimizdi. Bu projede bütün bakanlarımızın çok emeği oldu. Projede sona geldik. Bütün denemeler hızlı bir şekilde tamamlanıyor. İnşallah bu yılın içerisinde günde 50 bin kişiyi taşıyacak alt yapıyı tamamlamış olacağız.” dedi.
Şahin, ilk etapta Taşımacılık AŞ’den kiralanan trenlerin hizmete gireceğini ardından 1 yıl sonra da Gazianteplilerin rengine, görüntüsüne karar verdiği yerli ve milli trenlerin halkın hizmetine sunulacağını belirtti.
TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş da ekip arkadaşlarıyla birlikte 2 gün boyunca GAZİRAY projesinde gelinen son noktaya dair incelemelerde bulunduklarını dile getirdi. Gaziantep’e 112 kilometrelik bir demiryolu daha kazandırdıklarına dikkati çeken Akbaş, “Zaten biz bu projeleri nihayete erdirdiğimiz zaman 2053’e hedefine yani 28 bin 500 kilometrelik demir yolu ağına sahip olacağız” dedi.