Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 26, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Gelin ile kayınpeder ahşabı birlikte işliyor

• Kaynak: AA
9 yıl önce
• Haber
A A

MARDİN – OSMAN ÖKSÜ

İzmirli gelin Aysel Muratoğlu, Mardin’de eşi ve kayınpederiyle, unutulmaya yüz tutan el sanatlarından ahşap oymacılığı yapıyor.

İzmir’de uzun süre tekstil ve turizm sektöründe çalışan Aysel Muratoğlu (43), eşiyle yerleştikleri Mardin’de, kayınpederinin atölyesinde sürdürdüğü ahşap oymacılığı sanatına merak saldı.

Yörede “erkek işi” olarak bilinen mesleği ilgisi sayesinde kısa sürede öğrenen Muratoğlu’nun, Selçuklu, Osmanlı ve Süryani motifleri işli ürünleri yoğun ilgi görüyor.

Muratoğlu, AA muhabirine, kayınpederinin yaşının ilerlemesi nedeniyle atölyeyi devretmek istemesi üzerine eşi Erkan ile yaklaşık 7 ay önce İzmir’den Mardin’e taşındıklarını söyledi.

Çalışmayı sevdiği için evde oturmaktan çok sıkıldığını, bu nedenle merak saldığı oymacılık işine başladığını dile getiren Muratoğlu, şöyle konuştu:

“Evde 1-2 hafta ancak oturabildim. Sıkıldığım için sık sık gittiğim atölyede mesleğe merak saldım. Kayınpederimi ve eşimi çalışırken çok iyi izledim. Çıkan parçalardan başladım. Daha sonra eşime sordum ‘yapabilir miyim’ diye. Eşim de ‘yapabilirsin’ dedikten sonra küçük küçük denemelerle, çizimlerle başladım. Kayınpederim ve eşim büyük destek verdi.”

“Hep birlikte çalışıyoruz”

Erkan Muratoğlu ise yurt dışında ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde müşterilerinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Kapı, makam masaları, minberin de arasında yer aldığı el sanatları üretiyoruz. Bu işlerde çoğunlukla 800 yıllık Selçuklu ve Osmanlı motifleri kullanıyoruz. Tabii bölgeye has Süryani motiflerini de kullanıyoruz. Eşimle unutulmaya yüz tutmuş mesleği gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.”

Kayınpeder Saadettin Muratoğlu da Mardin’de ahşap oymacılığına kadın eli değmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«