Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Ağustos 2, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Ağustos 2, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Gül’ün muhakkak başarılmalı dediği konu

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

Çözüm Sürecini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, “Bu kadar herkesin işin içine girdiği bir süreç bunun muhakkak başarılı olması gerekir” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM’nin açılışının 93. yıldönümü dolayısıyla verdiği resepsiyonda eşi Gülten Çiçek ile birlikte konuklarını karşıladı.
Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Yeni anayasadan umutlu musunuz?” sorusuna Gül, “Onu Sayın Başkan’a soracağız. Bu konuyla ilgili çok konuştuk. Daha fazla konuşmaya gerek yok kanaatindeyim. Herkes ne yapacağını herhalde biliyor, takip edeceğiz bundan sonra. Çok şey söyledik” dedi.
“Liderleri bir araya getirme gibi durumunuz olabilir mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı, “Yok, benim öyle bir niyetim yok. Benim anayasal görevim devlet kurumları arasında biliyorsunuz uyumu sağlamakla ilgili, onu da yapıyorum ama öyle bir şey görsem, değerli başkanların böyle bir arzularını, netice alabileceğimizi görsem yaparım tabii ki, Sayın Başkan zaten uğraşıyor” dedi.

“Çözüm süreci ilerliyor, sürecin akışını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Gül, “Dikkatli, sabırla çalışmak lazım. Birden bire her şeyi tozpembe de görmemek lazım ama muhakkak ki böyle büyük bir sorundan kurtulmak için herkesin yapıcı olarak dikkatli bir şekilde katkı vermesini çok faydalı olduğunu her zaman inanıyorum. Bu kadar herkesin işin içine girdiği bir süreç bunun muhakkak başarılı olması gerekir” yanıtını verdi.

“Süreçte eksik bulduğunuz şeyler var mı?” sorusuna Gül, “Onları biz konuşuyoruz. Onları konuşacağımız yerlerde konuşuyoruz. Muhakkak ki bu işin esas netice vermesi tamamen silahlardan vazgeçmekle olur. Silahlardan vazgeçmek Türkiye için de değil Türkiye dışında silahlardan vazgeçmekle olur” diye konuştu.

Bir soru üzerine Gül, “Esas mesele tamamen silahlardan arınmaktır. Bu Türkiye içinde değil, Türkiye dışında esas bu işleri bırakmaktır” diye konuştu.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«