Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Temmuz 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Haşimi BYEGM Genel Müdürlüğüne atandı

• Kanal 5
11 yıl önce
• Genel
A A

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne (BYEGM), Başbakanlık Müşaviri ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi atandı.

Alınan bilgiye göre, 4 yıldır BYEGM Genel Müdürü olan Murat Karakaya da Başbakanlık Müşaviri olarak görevlendirildi.

Eylül 2012 tarihinden beri Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünün (KDK) başında bulunan Haşimi’nin, Başbakanlık Başmüşaviri ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü olarak ataması yapılırken, kamu diplomasisi faaliyetlerinin de bundan böyle BYEGM çatısı altında yürütüleceği öğrenildi.

Bu atamayla, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlı olan KDK ve BYEGM’nin işlevlerinin birleştirilmesi ve kamu diplomasisi faaliyetlerinin BYEGM üzerinden yürütülmesi hedefleniyor. Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan BYEGM’nin yurt içinde il müdürlükleri ve yurt dışında basın müşavirlikleri bulunuyor.

Haşimi’nin özgeçmişi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Haşimi, Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Programı’nı, “Trajedi, Siyaset ve Siyasal: Hans J. Morgenthau ve Uluslararası İlişkiler Teorisi” başlıklı teziyle, ‘Yüksek Şeref’ derecesiyle bitirdi.

Akademik çalışmalarına Johns Hopkins Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi Programı’nda doktora adayı olarak devam eden Haşimi, 2003-2008 yılları arasında asistanlık yaptığı aynı üniversitede, “Dünyanın Nomos’u: Avrupa-Merkezcilik ve Uluslararası İlişkiler” başlıklı tez çalışmasını sürdürüyor.

Türkiye, Avrupa ve Avrupa Birliği (2011, Meydan Yayıncılık) isimli kitabın editörlüğünü yapan Haşimi’nin uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa-Merkezcilik, siyasal alan ve kimliklerin oluşumu, İslamofobi ve Avrupa Birliği gibi konular üzerine yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmakta.

2009’dan beri Başbakanlık Müşaviri olan Cemalettin Haşimi, 11 Eylül 2012’den buyana da Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapmaktaydı.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«