Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Ağustos 14, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

İsrail işgaline karşı mağarada yaşıyorlar

• Kanal 5
10 yıl önce
• Genel
A A

Batı Şeria’da El-Halil dağının eteğindeki mağaraları mesken tutan aileler, İsrail askerlerinin ev yapmalarını engellemesi sebebiyle, ilkel şartlar altında yaşasalar da topraklarını terk etmemekte ısrar ediyor.

AA muhabirine konuşan Numan Şehade Hammamde (57) 13 kişilik ailesiyle 30 metrekarelik mağarada en temel hayat ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde yaşadığını belirterek, “Mağarada sıcaktan ve soğuktan kısmen de olsa korunabiliyoruz. Yaşadığımız hayat oldukça zor ama buna alıştık” dedi.

“Ne zaman ev yapmaya kalksak İsrail askerleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle gelip yıkıyor” diyen Hammamde, “İşgalciler bizi buradan da çıkarmak istiyor. Ancak biz bu bölgenin yerleşimcilerin eline geçmemesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Elektrik ve su olmaksızın yaşıyoruz”

Televizyon ve cep telefonu dışında herhangi bir teknolojik aletle henüz tanışmamış olan 11 yaşındaki Adem de evlerinde elektrik olmadığını ifade ederek, “Yaklaşık iki ay önce elektriğimiz vardı. Televizyon izleyebiliyorduk ancak İsrail askerleri köyümüzün mescidini yıktı ve içindeki jeneratörü parçaladı” dedi.

“Elektrik ve su olmaksızın yaşıyoruz. Hayatım, okula gitmek ve koyun otlatmakla geçiyor” diyen Adem, köylerine 3 kilometre mesafedeki okula giderken Yahudi yerleşimcilerin tekrar eden saldırılarına maruz kaldıklarını belirtti.

63 yaşındaki Rabia Hammamde ise eşi ve 8 çocuğuyla mağarada yaşadığını, İsrail’in ev yapmalarına izin vermediğini, yaptıkları evleri de yıktığını vurgulayarak, “Allah’a şükürler olsun burada doğduk, burada öleceğiz. Topraklarımızı yerleşimcilerden korumak için bu şekilde yaşamayı kabul ediyoruz” ifadesini kullandı.

El-Halil Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Ratib el-Cebbur ise Yahudi yerleşimcilerin bölge sakinlerine sürekli tacizde bulunduğunu aktararak “Yerleşimciler, Filistinlilerin ağaçlarını kesiyor, sürülerini zehirliyor, çocuk ve kadınlara saldırıyor” dedi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«