Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Aralık 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Aralık 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

İsrail’den Nisan ayında 135 gözaltı

• Kanal 5
12 yıl önce
• Genel
A A

İsrail güvenlik güçlerinin Nisan ayında, Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallere tepki gösteren, aralarında çocukların da bulunduğu 135 kişiyi gözaltına alındığı bildirildi.

Kudüs’te insan hakları alanında faaliyet gösteren “Vadi Hilva Bilgi Merkezi” tarafından yayımlanan raporda, Nisan ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerle ilgili bilgi verildi. Bu ayda önceki dönemlere göre Yahudi yerleşimci ve askerlerin Mescid-i Aksa’ya ihlallerinde ve İsrail yönetiminin buna karşı çıkan Filistinlilere verdiği, “uzaklaştırma cezaları”nda artış yaşandığı belirtildi.

Ay boyunca yaşanan ihlallerde 1300’ü aşkın İsrail askeri ve Yahudi yerleşimcinin zorla Mescid-i Aksa’ya girdiği aktarılan raporda, bu duruma tepki gösterip, engel olmak isteyen Filistinlilere müdahale edildiği aktarıldı. İsrail askerlerinin cop, sopa, silah, gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığı müdahalelerde 70 kişinin yaralandığı ve aralarında 9 ila 18 yaş arasında 40 çocuk, 2 bayan ve İbrani Üniversitesinde okuyan bir kız öğrencinin bulunduğu, 135 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu kişilerden 20’si çocuk, 70 kişiye “Eski Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yaklaşmama” cezası verildiği bildirilen raporda, Yahudi yerleşimcilerin “Müslümanların kutsal mekanları ve gayrimenkulleri”ne yönelik, “Bedel ödetme” adını verdikleri saldırılarda da artış olduğu ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin İsrail güvenlik güçleri kontrolünde Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği ve Müslümanların karşı çıktığı ihlaller nedeniyle, tarihi mekanda sık sık gerginlik yaşanıyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«