Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzeti Antep baklavasına yeni bir tat daha eklendi.
Kıbrısın meşhur ceviz macunu da kaymak, ceviz, fıstık gibi baklava içi lezzet malzemelerine eklendi. KKTCde yeşil cevizin çeşitli işlemlerden geçirilerek acılığının alınmasından sonra içine şeker, karanfil, badem konularak yapılan koyu kıvamlı bir reçel olan ceviz macunu, genelde evlerde misafirlere ikram ediliyor. Kuzey Kıbrıs’ta bir otelin pasta ustası Yılmaz Şen, ceviz macununu baklava ile buluşturdu ve ortaya tadına doyulmaz bir lezzet çıktı. Kıbrıslı Türklerin ve Türkiyeden gelen konukların yanı sıra otele ziyarete gelen Kıbrıslı Rumlar ve yabancı turistler de bu yeni tadı çok beğendiler. Ceviz macunlu baklava, şimdi Kıbrıstan götürülen hediyelerin arasına da girdi.
Ceviz macunlu baklava yapan otelin genel müdürü Mine Gürses de bu tatlının çok özel olduğunu ifade ederek “Kıbrısa özgü bir baklava olsun dedi ustamız, biz de destekledik.”‘ dedi. Mine Gürses, ceviz macunlu baklavayı ileride markalaştırmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.