“Dünyanın 8. Harikası” olarak kabul edilen Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açıldı.
Nemrut Dağı’nda düzenlenen açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Süryani Cemaati Metropoliti Melki Ürek, STK temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı. Turizm sezonunun açılışını yapan Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet, Nemrut Dağı’nı gezmeye gelen turistlere karanfil ve çikolata ikramında bulundu. Davul ve zurnalarla karşılanan turistler, daha sonra rehberler eşliğinde tarihi alanı gezdiler.
Vali Demirtaş, “Turizm Haftası dolayısıyla Nemrut Dağı’na geldik. Turizm Haftası’nı burada başlatacağız inşallah. Geleceğe yönelik umutlarımız çok fazla. İnşallah bu sene turizmde turist sayısının çok ciddi anlamda artış olacağına inanıyorum. Memleketimiz çok onurlu bir havanın içerisinde şuan. İnşallah bu gelişmelerin turizme de çok ciddi anlamda yansıyacağına inanıyorum. Nemrut ve Nemrut Dağı ile beraber yaklaşık Adıyaman’ın 200 tane tarihi ören yeri var. Bu ören yerlerini kesinlikle tanıtmamız lazım. Burada iki hedefimiz var inşallah kısmet olursa. Bir tarafta bu ören yerlerinin bakımı ve onarımını yapacağız, çevre düzenlemesini yapacağız. Bir taraftan da dünyaya, Türkiye’ye Nemrut’u ve Adıyaman’ı tanıtacağız inşallah kısmet olursa. Adıyaman gerçekten bir açık hava müzesi gibidir” dedi.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise, “Turizm sezonunu açmak maksadıyla geldik. Burada amacımız, işte bütün dünyaya Nemrut Dağı’nda turizm sezonunun açıldığını, ziyaretçilerimizin geldiğini ve insanların esenlik içerisinde yaşadığını bu mesajı bütün dünyaya vermektir” diye konuştu.