11 Lübnanlıyı kaçıran Tevhid Sancağı Tugayı komutanlarından Ebu İbrahim, “Suriye, Irak ve Gazze konusunda dik duruş sergileyen Başbakan Erdoğan’ın talebi üzerine Ömer’i serbest bıraktık” dedi.
Lübnanlı rehinelerle ilgili açıklamada bulunan Ebu İbrahim, ”misafir” olarak nitelendirdiği rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Ebu İbrahim, hedeflerine ulaştıklarında rehineleri serbest bırakacaklarını belirtti.
Önceki gün serbest bıraktıkları Lübnanlı Hüseyin Ali Ömer’in Türkiye’nin isteği üzerine serbest bırakıldığını ifade eden Ebu İbrahim, ”Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye, Irak ve Gazze başta olmak üzere İslam ülkelerine yönelik yardımları nedeniyle Türkiye’nin talebine olumlu yanıt verdik. Suriye, Irak ve Gazze konusunda dik duruş sergileyen Başbakan Erdoğan’ın talebi üzerine Ömer’i serbest bıraktık” diye konuştu.
Ebu İbrahim, şunları kaydetti:
”Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam dünyasındaki halkların yanında yer alarak çok doğru bir duruş sergilediler. Misafirlerimiz uzun bir süre daha bizimle birlikte kalacak. Türkiye, Katar ve Amerika Birleşik Devletleri’nin aracılığıyla misafirler hakkında görüşmeler yürütülebilir. Bu üç ülkeyi, Suriye devriminin mesajını bizzat devrimin içinden bu ülkelerin hükümetlerine ulaştırmak için seçtik.”
Ebu İbrahim, 10 Lübnanlı rehinenin dışında ellerinde bir de İranlı rehinenin olduğu bilgisini verdi.