Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Yargı’da cemaat örgütlenmesi iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yargıda cemaat imamı olduğunu, bazı dosyaların hakimler tarafından karar verilmeden önce Fethullah Gülen’e gönderildiğini söylemişti. Bunun üzerine YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.
Başvuru üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yargıda cemaat örgütlenmesi üzerine soruşturma başlattı. 2014/7 numaralı soruşturmada Mehmet Ali Şahin ve Yalçın Akdoğan’ın açıklamaları kanıt olarak yer aldı.
MEHMET ALİ ŞAHİN’İN AÇIKLAMASI
Şahin, “Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında ceza davası var ve mahkum olmuş. Dosya, Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da ‘cemaatin imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı, kendisini tanıyorum, bir holdingin başına bulunan kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu, dosyanın kısa özetiyle Pensilvanya’ya göndermiştir. Bakın, çok önemli bir şey söylüyorum arkadaşlar. Nasıl karar vermesi hususunu Pensilvanya’ya sormuştur. ‘Bir savcı, hakim böyle bir şey yapabilir mi’ diye sordum kendime, kafam, hafızam kabul etmedi ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğu kanaatine vardım” şeklinde konuşmuştu.