Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Haziran 1, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Haziran 1, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Savaşın yarım bıraktığı çocuğun protez mutluluğu

• Kaynak: AA
7 yıl önce
• Haber
A A

KİLİS – RIDVAN KORKULUTAŞ

Suriye‘de Beşşar Esed rejiminin hava saldırısı sonucu bir bacağını kaybeden 10 yaşındaki Muhammed el Muhammed, Kilis’te takılan protez sayesinde koltuk değneksiz yürüyebilmenin sevincini yaşıyor.

Rejim güçlerinin haziran ayında Deyrizor kentine bağlı Meyadin ilçesine gerçekleştirdiği hava saldırısında, Muhammed el Muhammed sağ bacağını kaybetti.

Tedavisi buradaki hastanede yapılan Muhammed, saldırılar artınca ailesiyle Halep kentine bağlı Bab ilçesine yerleşti.

Bacağında ödem oluşan çocuk, Bab’taki doktorlar tarafından Türkiye’ye sevk edildi.

Yaklaşık bir ay önce Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirilen Muhammed, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

Koltuk değnekleriyle yürüyebilen Muhammed, Kilis’teki tanıdıkları aracılığıyla Kıtalararası Doktorlar Derneği Protez Ortez Uygulama Merkezine başvurdu.

Muhammed, burada takılan protez sayesinde koltuk değneksiz yürümeye başladı.

“Doktorlar bizimle yakından ilgilendi”

Baba Beşir el Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deyrizor’da yaşadıkları dönemde Esed rejiminin yoğun hava saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi.

Atılan bombalar sonucu oğlunun bacağını kaybettiğini dile getiren Muhammed, daha sonra Bab’a kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Muhammed, oğlunun tedavisi için Türkiye’ye geldiklerini belirterek, “Buradaki doktorlar bizimle yakından ilgilendi. Allah kendilerinden razı olsun. Oğlum şu an yürüme eğitimi ve egzersizleri yapıyor. İki gün sonra tamamlanacak.” dedi.

“Yürüyebildiğim için çok mutluyum”

Küçük Muhammed de kendi durumundaki çocuklara yardım edebilmek için gelecekte doktor olmayı hayal ettiğini anlattı.

Artık koltuk değneği olmadan yürüyebileceğini söyleyen el-Muhammed, “Amcalar burada bana protez bacak yaptı. Yeniden yürüyebildiğim için çok mutluyum. Bab’ta olan annem ve kardeşlerimin de yanıma gelmesini istiyorum.” dedi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«