Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Haziran 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Haziran 20, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Silahsızlandırılma taleplerini kabul etmeyeceğiz

• Kanal 5
11 yıl önce
• Genel
A A

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, “direniş gruplarının silahsızlandırılması” yönündeki talepleri kabul etmeyeceklerini belirtti.

Mısır’da yürütülen ateşkes müzakerelerine katılan FDKC temsilcisi Abdulkerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail basınında yer alan “İsrail’in, müzakerlerde Filistinli direniş gruplarının silahsızlandırılmasını talep ettiği,Filistin heyetinin de bu talebe sıcak baktığı” şeklindeki iddiaları yalanladı.

Abdulkerim, “Gazze’de ateşkes sağlanması amacıyla Mısır’da yürütülen müzakerelerde, direniş gruplarının silahsızlandırılması taleplerini kabul etmeyeceğiz. Bu talep, ancak işgale son verilmesini, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını kapsayan Filistin davasının çözümü sırasında görüşülür” dedi.

Öte yandan Abdulkerim, İsrail ile müzakerelerde, Mısır -Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın açılması konusunun gündeme gelmeyeceğini, bu konununFilistin-Mısır ikilisi ilgilendirdiğini, İsrail ile alakası olmadığını belirtti. Abdulkerim, sınır kapısı konusunun daha sonra Mısır tarafı ile özel olarak görüşülebileceğini ifade etti.

Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz’da “Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Gazze’deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında dün saat 08.00’de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı. Mısır’ın ateşkes önerisinin İsrail ve Hamas tarafından kabul edildiği bildirilmişti.

Bunun yanında kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır arabulucuğunda dolaylı müzakereler başlamış, ilk olarak Filistin heyeti, Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile görüşmüştü.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«