Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Ağustos 23, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cumartesi, Ağustos 23, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Sivereklilerin vazgeçilmezi!

• Kanal 5
13 yıl önce
• Genel
A A

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Sivereklilerin vazgeçilmezi haline gelen odun ateşinde pişen pide ekmeği, ilçe halkı tarafından diğer ekmek çeşitlerine göre daha çok tercih ediliyor.

Halk içinde tırnaklı ekmek olarak bilinen pide ekmeği, kubbe adı verilen ocakta meşe odunuyla yakılmış olan kubbenin içine konuyor, ateşin ısısıyla 7-8 dakika piştikten sonra ocaktan çıkarılıyor.

İlçe halkının da, pide ekmeğine diğer ekmek çeşitlerine göre daha çok rağbet ettiği belirtildi. Pide ekmeğinde pişirilme işinin önemli olduğu kaydedilirken, meşe odunu dışında yakılan diğer odunların ekmeği lezzetli bir şekilde pişirmediği ifade edildi.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«