Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Siyaset

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti’nin reform iradesi sahici, ciddi, kalıcı, samimi ve güçlüdür

Kanal5 Kanal5
Kasım 21, 2020
· Siyaset
0
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti’nin reform iradesi sahici, ciddi, kalıcı, samimi ve güçlüdür
PaylaşPaylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bakırköy’deki Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bakırköy 7. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, yeni bir döneme girildiğini, dünyanın ve Türkiye’nin yeniden yapılanma süreçlerinden geçtiğini, bu süreçte teşkilatlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.

AK Parti’nin 4 temel özelliğine işaret eden Kurtulmuş, “Birincisi AK Parti, yerli ve milli bir partidir. Kökü mazide olan, atiyi temsil eden bir harekettir. İkincisi AK Parti, bütün Türkiye’nin, 83 milyonun partisidir. Üçüncüsü AK Parti, demokrasiden başka hiçbir güce inanmayan beşeri anlamda bir partidir. Böyle olduğu için de 27 Nisan’a direnebildiği gibi 15 Temmuz’a da direnebilmiştir. Millet iradesinden başka beşeri planda hiçbir gücün önünde eğilmemiş, hiç kimseye eyvallah etmemiştir. Dördüncüsü ise reformculuk, reform iradesine sahip bir partidir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftadan bu yana ekonomide, siyasette, hukukta ve sosyal yapıda yeni bir reform sürecine girildiğine işaret etmesiyle birlikte Türkiye’nin yepyeni bir arayışı ve açılışı ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Uzunca bir süredir Türkiye’de AK Parti’nin reform iradesini terk ettiğini zannedenler şimdi Cumhurbaşkanımızın bu kararlı ifadelerinden sonra ‘Siz reform yapamazsınız.’ anlamına gelecek bazı sözler söylüyorlar. Türkiye’nin, ‘yeni Türkiye’ istikametinde yürüyüşünü gördükçe birilerinin bundan rahatsızlık duyduğunu ve eski Türkiye’nin bazı adamlarının AK Parti’nin reform iradesi üzerinde tartışmalar ve tereddütler oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. Şunu çok açık söylüyorum. AK Parti’nin reform iradesi sahici, ciddi, kalıcı, samimi ve güçlüdür.”

Numan Kurtulmuş, reformun durduk yere değil, siyasi hareketlerin içerisinde öncü olan siyasi partiler tarafından halkın talepleri ve ihtiyaçları çerçevesinde yapıldığını dile getirdi.

“Türkiye’nin ihtiyacı olan reformları yapacağından kimse tereddüt etmesin”

AK Parti’nin 18 yılı aşkın devam eden siyasi süreçte çok sayıda reform ürettiğini belirten Kurtulmuş, 3 başlık altında topladığı reformları şu şekilde sıraladı:

“Siyasi ve hukuki reformlar. Türkiye’de sivil ve asker yargılanması konusunda ikiliği ortadan kaldıran parti AK Parti iradesidir. Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) değiştirerek sivil ağırlıklı hale getiren AK Parti’dir. MGK toplantılarının olduğu gün ‘Acaba bugün MGK’dan ne bildiri çıkacak’ diye siyaset üstünde bir vesayet var mıydı, vardı. Türkiye’de özellikle 15 Temmuz’dan sonra yapılan devrim niteliğindeki reformları hatırlayalım. Kuvvet komutanlıklarının Savunma Bakanlığına, jandarma ve sahil güvenliğinin de İçişleri Bakanlığına bağlanması Türkiye’de 10 yıllar boyunca konuşulmuş ama bir türlü gerçekleştirilememiş reformlardan sadece birisidir. Bu anlamda asker-sivil-bürokrat vesayetine son veren parti AK Parti’dir. Bundan sonra siyasetin üstünde hiçbir vesayet olmayacaktır. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını veren AK Parti’nin öncülüğünde TBMM’dir. 2007’de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, 2010’da da 26 maddelik anayasa paketiyle birlikte Türkiye’de demokrasinin önünü açacak reformları yapan AK Parti’dir. Parti kapatmaları sona erdiren siyasi hareket AK Parti’dir. Siyaset ve hukuk alanında sayısız reformları yapan AK Parti’dir. Bundan sonra da milletin ve Türkiye’nin ihtiyacı olan bütün reformları yapacağından hiçbir şekilde kimse tereddüt etmesin, bu yolda samimiyetle yürümeye devam edeceğiz.”

Hak ve özgürlükler konusundaki reformlara değinen Kurtulmuş, başörtüsü yasağının kaldırıldığını, ana dil ve kültürel haklarda iyileştirmeler yapıldığını, azınlık vakıflarının haklarının iade edildiğini ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin ibadete açıldığını anımsattı.

“Reform iradesini gölgelemelerine izin vermeyeceğiz”

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, ekonomi alanındaki reformlara ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye, yerli ve milli üretimi gerçekleştirmek konusunda tarihsel ve devrimsel adımlar atmıştır. Bugün Türkiye’nin sadece savunma sanayisinde yüzde 70’in üzerine çıkan yerlilik oranı hayal bile edilemeyecek noktadır. İHA ve SİHA’ların neredeyse tamamına yakını milli olan üretimleriyle Türkiye’de terörle mücadelede ve Azerbaycan’da yazdığı destanı görüyor ve iftihar ediyoruz. Yerli milli üretimi artıran, bunun önündeki engelleri kaldıran, bunun için ekonomik sistemde ciddi reformlar yapan AK Parti’dir. Türkiye ekonomisinin dışa bağımlılığını azaltan fevkalade önemli reformlar bu süreçte yapılmıştır. Üretimin birçok alanda tamamıyla dışa bağımlı olduğu, hatta montaj sanayi diye eleştirilen birtakım üretimlerden öteye geçmediğimiz günleri dün gibi hatırlıyoruz. Ama bugün Türkiye, üretimde dışa bağımlılığı büyük oranda azaltmıştır. Ayrıca bu süre içerisinde Türkiye’nin bu milli gelişiminin bir sonucu olarak milli bir vesayet kurumu olan IMF ile olan ilişkimiz de sonlandırılmış ve bir daha Türkiye IMF’nin kapısına düşmeyecek şekilde yoluna devam ediyor. Yatırım ortamları iyileştirildi. Devleti icracı devlet olmaktan düzenleyici devlet olmaya dönüştüren tarihi reformları yapan da AK Parti’dir.”

Herkesin tedirgin olduğu salgın sürecinde Türkiye’nin üretimlerini artırmaya ve yoluna devam etmeye gayret gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Dünya bundan sonra eski dünya olmayacak. Dünyadaki dengeler, siyaset, eğitim yapısı, toplumsal düzen değişecek. Bu değişikler içerisinde de Türkiye’ye yeni fırsatların geldiği bir dönemi yaşayacağız. Türkiye, bundan sonra kurulacak olan yeni dünyanın en önemli aktörlerinden birisi olmaya adaydır ve bu istikamette yürüyor. Cumhurbaşkanımızın dünya kamuoyuna ve Türkiye’ye ilan ettiği ekonomideki, hukuktaki, siyasetteki reformlar için hiç tereddütsüz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Hayatında bir tane reform yapmamış olanların, reform iradesini gölgelemelerine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’u yeniden AK Parti hizmetleriyle donatacağız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da AK Parti’nin adanmışlık duygusu ve dava şuuruyla kurulan bir parti olduğunu anlattı.

25 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde İstanbul’a hizmet ettiklerini belirten Kaya, “CHP zihniyeti İstanbul’u kazandı, ne yaptı? AK Parti döneminde basılmış ilmi ve akademik eserlerin künyelerini giyotinle adeta yok etti. İşte CHP zihniyetinin ilme, akademik çalışmaya, fikir ve düşünce özgürlüğüne verdiği değer budur. İnşallah güçlü bir şekilde çalışarak İstanbul’u yeniden AK Parti hizmetleriyle baştan başa donatacağız.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ise koronavirüs salgını nedeniyle kongre sürecine ara verileceğini anımsattı.

2023 hedeflerine ulaşmak için yapacakları çok daha fazla iş olduğunu ifade eden Şenocak, il ve ilçe teşkilatlarının gayretleri ve destekleriyle gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Şenocak, Bakırköy ilçe teşkilatında şimdiye kadar görev yapan teşkilat mensuplarına teşekkür etti, göreve yeni gelecek olanlara ise başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı’nı belirlemek için seçime gidildi.

Kongreye, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Emine Sare Aydın, Rümeysa Kadak, Abdullah Güler, Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, İffet Polat, Nevzat Şatıroğlu ve Tülay Kaynarca, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ile partililer katıldı.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Netanyahu’dan Erdoğan talimatı! Dosya hazırlanacak UCM’ye şikayet edecekler
Dünya

Netanyahu’dan Erdoğan talimatı! Dosya hazırlanacak UCM’ye şikayet edecekler

Eylül 29, 2026
Ankara’da Dengeler Altüst Oldu! CHP’nin Elinde Sadece 2 Belediye Kaldı
Siyaset

Ankara’da Dengeler Altüst Oldu! CHP’nin Elinde Sadece 2 Belediye Kaldı

Eylül 25, 2026
ABD’den Dikkat Çeken Türkiye Açıklaması! Sürpriz İran İtirafı, Bomba S-400 ve F-35 Detayı
Siyaset

ABD’den Dikkat Çeken Türkiye Açıklaması! Sürpriz İran İtirafı, Bomba S-400 ve F-35 Detayı

Eylül 25, 2026
Sonraki Haber
AB’den G20’de borç hafifletme çağrısı

AB’den G20’de borç hafifletme çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ile ilişkilerimizi geliştirirken Asya’yı, Afrika’yı ihmal etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ile ilişkilerimizi geliştirirken Asya’yı, Afrika’yı ihmal etmiyoruz

Türkiye’de son 24 saatte 5 bin 532 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 135 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’de son 24 saatte 5 bin 532 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 135 kişi hayatını kaybetti

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

‘Anne kanalıyla geçen hastalıklar dışlanmaya neden oluyor’

10 yıl ago
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Ruanda Soykırımı’ndaki rolüne ilişkin sorumluluğunu kabul ettiklerini söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Ruanda Soykırımı’ndaki sorumluluğunu kabul etti

5 yıl ago
Türkiye havalimanlarında ocakta 5,2 milyon yolcuya hizmet verildi

Türkiye havalimanlarında ocakta 5,2 milyon yolcuya hizmet verildi

6 yıl ago
Antalyaspor’da kulüp başkanlığına Aziz Çetin seçildi

Antalyaspor’da kulüp başkanlığına Aziz Çetin seçildi

5 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

YENİ Parti’de İsim Değişikliği Kapıda! Parti Sözcüsü Zeynel Emre Formülü Açıkladı

Manisa’da Okul Önünde Can Pazarı! 11 Öğrenci Yaralandı Saldırgan ve Ailesi Gözaltında

MHP Gaziantep İl Kongresi Yapıldı! Mehmet Sait Kılıç Başkan Seçildi

Cumhur İttifakı’na Katılacak Mı? Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan Dikkat Çeken Açıklama

Gündem

Macron BM’de Gazze Gerçeğini Haykırdı! Hepimiz İçin Utanç Verici
Dünya

Macron BM’de Gazze Gerçeğini Haykırdı! Hepimiz İçin Utanç Verici

Kanal5
Eylül 24, 2026
0

Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu, İsrail’in işgal ve katliam politikalarına yönelik tepkilere sahne oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel...

İmzalar Atıldı! Grönland Artık ABD’nin

İmzalar Atıldı! Grönland Artık ABD’nin

Eylül 24, 2026
Yunan Liderden Skandal Mesaj! Tek Çözüm Türkleri Öldürmek

Yunan Liderden Skandal Mesaj! Tek Çözüm Türkleri Öldürmek

Eylül 23, 2026
Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Eylül 23, 2026
Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

Eylül 23, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Sosyal Medya Fenomeninin Acı Sonu! Motovlogcu Dayı Cumhur Kahraman Hayatını Kaybetti Eylül 30, 2026
  • Üç Ülkeden Güç Gösterisi! Birliğin Gücü-2026 Tatbikatı’ndan Nefes Kesen Anlar Eylül 29, 2026
  • Akaryakıta Tarihi Zam Geliyor! Benzin Ve Motorin Fiyatı Uçacak Eylül 29, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.