Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Siyaset

‘Milletimiz darbeci ve baskıcı rejimleri asla kabul etmemiştir’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Siyaset
A A

YALOVA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Yalova Üniversitesinde düzenlenen “Gençlik Buluşması” programında öğrencilerle bir araya geldi. Kaya, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugünlere çok büyük zorluklarla geldiğini hatırlatarak, “Topraklarımız 18 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye geriledi. Adeta küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti, siyasette, ekonomide büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldi. Ayaklarımıza prangalar vurulmak istendi, Cumhuriyet döneminde de siyasetimize, yönetim anlayışımıza maalesef zaman zaman prangalar vurulmak istendi. Bu millet, rahmetli Adnan Menderes’i, rahmetli Turgut Özal’ı, rahmetli Necmettin Erbakan hocayı hiçbir zaman unutmadı, unutmayacak.” diye konuştu.

Türk demokrasisinin gelişme ve olgunlaşma sancılarının 1946 yılında başladığını anımsatan Kaya, şunları söyledi:

“46’da ilk defa çok partili siyasi hayata geçme girişimi başarısız oldu. 50’de Demokrat Parti ile tek partili sistem değişti. 60 darbesiyle maalesef bu heyecan ve değişim hareketi yok edildi. Başbakan ve bakanlar idam edildi bu ülkede. Türkiye 83’e kadar, 23 yıl boyunca koalisyonlar, siyasi iktidarsızlıklar, askeri müdahaleler ve ideolojik kavgalarla tüm enerjisini kaybetti. Bir sağdan bir soldan ama siyahlar aynı. Yani sağcıyı da solcuyu da katleden silahlar aynı ve birtakım mihraklar tarafından bu ülkenin evlatlarının eline verilen silahlar. 80 darbesiyle yeniden askeri rejim iş başına geçti. 3 yıllık bir aradan sonra rahmetli Özal’la başlayan değişim hareketi Türkiye’ye adeta nefes aldırdı. Türkiye adeta yeniden dünyaya bağlandı. Ülkemizin çok ciddi demokratik tecrübe edindiği bu dönemde farklı düşüncelere saygı, hoşgörü, rekabetçi yaklaşım öne çıktı.”

Demokrasinin değişimi yönetebilme her çağda insanın maddi ve manevi ihtiyaçlarını meşrutiyet sınırları içinde karşılama sanatı olduğunu belirten Kaya, “Demokrasi, bu milletin doğrudan yönetimde söz sahibi olması, kendini ifade etmesi demek. Darbecilere rağmen Özal’ın tek başına iktidara gelmesi bu milletin hiçbir baskıya yaratmaya sonsuza dek boyun eğmeyeceğini gösterdi. Bu millet özgürlüğüne düşkün, bağımsızlığı adeta karakteri haline getirmiş bir millet. Milletimiz darbeci ve baskıcı rejimleri asla kabul etmemiştir. Sabırla beklemiş, ilk bulduğu fırsatta kendini, karakterini ifade ederek demokrasinin yolunu açmıştır.” ifadesini kullandı.

Muhabir: İsmail Ersan

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«