Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazartesi, Ağustos 11, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Siyaset

Türk Askerinin Caydırıcı Gücü

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ilelebet devam etmeli

• Kanal5
3 yıl önce
• Siyaset
A A

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta Türk askerinin caydırıcı gücünün ilelebet devam etmesi gerektiğini bildirdi. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından, bazı kurum, kuruluş ve kişilere “Küresel Başarı Ödülü” verildi.

Yurt içi ve dışındaki 100’den fazla gazeteciyi bir araya getiren “KGK Alanya Buluşması” programı kapsamındaki ödül töreni, Alanya’da bir otelde gerçekleştirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, törende, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözüm için Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğinin tanınması gerektiğini vurguladı.
1571’den bu yana Kıbrıs’ta uluslararası anlaşmalardan kaynaklı garantörlük hakkı ve hukuku olan Türkiye’nin bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi olduğunu belirten Tatar, ” Beşparmak Dağları’ndan baktığınızda Torosları görürüz. Toroslar’dan baktığınızda da Beşparmak Dağları’nı görürüz. Biz elbette Kıbrıs adasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünü sürdürmesini istiyoruz ve sürdürmelidir. Bu kritik süreçte çalkalanan ve küresel taşların yerinde oynadığı bölgede, Kıbrıs’ta Türk askerinin caydırıcı gücü, ilelebet devam etmelidir.” ifadelerini kullandı.

Tatar, Kıbrıs’ta kuzey ve güneyin birleştirilmesi, federal çatının zaman içerisinde üniter devlete evrilebilmesi, Avrupa Birliği’nde Ada’daki Türkiye’nin garantörlüğünün ortadan kaldırılması ve sonrasında Türk askerinin adadan çekilmesi gibi oyunları yakından bildiklerini anlattı.

KKTC’nin bekası ve Kıbrıs Türk halkının varlığının korunmasının “Mavi Vatan”da, bütün enerji alanlarında ve hava sahasında Türkiye ile hareket etmeyi elzem kıldığını dile getiren Ersin Tatar, haklı davalarına gazetecilerin vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«