Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Aralık 19, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Aralık 19, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

TBMM Suriye için toplandı: Siyaset karıştı!

• Kanal 5
13 yıl önce
• Genel
A A

Ve Meclis olağanüstü toplandı. TBMM Genel Kurulu, TSK’nın Suriye dahil yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin dün gece hazırladığı hükümet tezkeresini görüşmek üzere toplandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Suriye tezkeresine ‘Hayır’ oyu verecek.

CHP Grubu, TBMM‘de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 09.00’da toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Suriye‘ye sınır ötesi operasyon yetkisi verecek olan tezkereye ‘Hayır’ oyu verme kararı aldı. CHP, ‘Hayır’ oyu vereceklerinin gerekçesi olarak ise bunun bir ‘savaş tezkeresi’ olmasını gösterdi.

AK Parti’den CHP’ye tepki geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Suriye konusunun milli bir mesele olduğunu belirterek, “Bu milli meselede herkesin hükümetin arkasında olması gerekir” dedi.
Çelik, AK Parti MKYK toplantısı için Genel Merkez’e gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, Suriye ile yaşanan kriz ve bugün Meclis’te görüşülecek tezkereye ilişkin soru üzerine, CHP’nin buna bir savaş tezkeresi demesinin kınanacak bir tutum olduğunu söyledi. Bu milli meselede herkesin hükümetin arkasında olması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Hükümet işinin başındadır. Meclis işinin başındadır. Türkiye egemenlik haklarını koruyabilecek kudret ve kabiliyettedir. O sebeple bugün yüce Meclis’in tek bir ses olarak bu tezkerenin arkasında, Türkiye’nin egemenlik haklarını korumak için bu tezkerenin arkasında durmasını bekliyoruz” dedi.
Suriye’den gelen hiçbir açıklamanın, kendi halkını öldüren bir rejimin ortaya koyduğu hiçbir açıklamanın doğru olmadığını bildiklerini söyleyen Çelik, “Şimdiye kadar başka konularda başka açıklamalar ortaya koydular. Ama her biri zaman kazanmakla ilgiliydi. Suriye’de bir devlet yok, Suriye’de bir rejim yok. Suriye’de bir katliam şebekesi var. Bu katliam şebekesi” diye konuştu.

***

MHP Ne Düşünüyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye tezkeresi konusunda “MHP’nin hükümete yetki verme taraftarı” olduğunu açıkladı.

Suriye konusunda, TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi konusunda bir açıklama da MHP’den geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Değerlendirmelerimiz sürüyor, Türkiye’nin milli menfaatlerine göre tavrımız şekillenecek” dedi.

***

BDP’den açıklama

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, tezkereye hayır oyu vereceklerini belirterek, “Savaş ölüm demektir, savaş gözyaşı, kan, tekrar anaların ağlaması demektir. Ama savaşa karşı çıkmak insanlıktır, şereftir” dedi.

Sabah saatlerinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekilleri ile Suriye konusundaki tezkereyi görüşmek üzere bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş’ın yanı sıra Meclis bürokratları da katıldı.
Akçakale’deki gelişmelerin ardından dün gece hazırlanan Suriye Tezkeresi ise sabah saatlerinde TBMM’ye geldi.
TBMM Genel Kurulu’nun, saat 10.00’da toplandı. TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam’ın yönettiği oturumda, ilk olarak gündem dışı olarak milletvekilleri söz aldı. Gündem dışı konuşmaların ardından, Suriye konusunda TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Görüşmeler kapalı oturumda devam edecek.

Çiçek: Soğukkanlı olmalıyız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülecek olan Suriye’ye sınır ötesi operasyon tezkeresiyle ilgili olarak Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek, “Soğukkanlı ve tedbirli olmalıyız. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur” dedi. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tezkekere görüşmelerine katılmak üzere Meclis’e geldi.

 

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«