Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Eylül 3, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Eylül 3, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

TÜBA Üyesi Aydın’a Genç Araştırmacı Ödülü

• Kaynak: AA
9 yıl önce
• Haber
A A

ANKARA

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosye Üyesi ve Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Aydın, ABD Savunma Bakanlığı Deniz Araştırmaları Ofisi (ONR) tarafından, “Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü.

TÜBA’dan yapılan açıklamaya göre Aydın, temel bilim ve mühendislik dallarında ödül alabilmek için Deniz Araştırmaları Ofisine başvuran 360 kişi arasından nanofotonik (optoelektronik biliminin bir alt dalı) alanında seçilen 3 isimden biri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın,üzerinde çalıştığı projeyle ince optik malzemeler ve aygıtlar tasarlayıp üreteceğini belirtti.

Aydın, “ABD’de genç bilim insanlarının alabileceği en büyük ödüllerden biri ve çok değerli. Ödül kapsamında, 3 yıl boyunca 510 bin dolarlık bir bütçe verilecek. Ödülle, yeni ve verimli optik ve fotonik aygıtlar geliştirme konusunda çalışacağım. Yeni dizayn teknikleri ve nanofabrikasyon metotlarını birleştirip 100 nanometre kalınlığında mercekler tasarlayacağım. Bu çalışma sayesinde gözlük camlarını, hissedilmeyecek inceliğe indirgemek mümkün olabilecek. Bu ödül, çalışmalarımın orijinalliği ve teknolojiye gelecekte yapacağımız katkıların, Amerikan Devleti tarafından da tanınması anlamına geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Savunma Bakanlığının 1,7 milyar dolarlık araştırma bütçesine sahip olan Deniz Araştırmaları Ofisi, seçkin ve alanında en iyi genç bilim insanlarına “Genç Araştırmacı Ödülü” veriyor. Genç bilim insanlarının, bu ödüle layık görülmesi, gelecekte buradan proje desteği alabilmeleri açısından önem arz ediyor.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«