Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Haziran 12, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Perşembe, Haziran 12, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Türkiye

‘Avrupa’da ırkçılık ve İslam karşıtlığı arttı’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Türkiye
A A

KONYA

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Batı ülkelerinde, özellikle de Avrupa’da seçimler münasebetiyle ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı. Oralarda da insanımıza gidip hak arama yollarını anlatacağız.” dedi.

Malkoç, Konya ziyareti kapsamında, Vali Yakup Canbolat‘ı makamında ziyaret etti. Malkoç, burada yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) ana görevinin, vatandaşların idarenin işleyişiyle ilgili şikayetleri üzerine denetim yapmak olduğunu söyledi.

KDK‘nin çok geniş bir alanda çalışmalar yürüttüğünü belirten Malkoç, “Her türlü müracaatı alıyor, inceliyor, araştırıyor ve karar veriyoruz. Kurumumuzu tanıtmak, vatandaşlarımızın, sıkıntılarını, dertlerini, sorunlarını dinlemek üzere illerde programlar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Antalya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa ve Trabzon’da program yaptıklarını dile getiren Malkoç, programlarda ilin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldiklerini anlattı.

Malkoç, bu programlarda kurulan serbest kürsüde, herkesin talebini, derdini, sorununu ve varsa şikayetini dinlediklerine işaret ederek bütün şehirleri dolaşarak bu buluşma programlarını yurdun tamamında gerçekleştirmek istediklerini iletti.

“Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı”

KDK’nin uluslararası faaliyetlerini de sürdürdüğünü dile getiren Malkoç, şunları kaydetti:

“Batı ülkelerinde, özellikle de Avrupa’da seçimler münasebetiyle ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı. Oralarda da insanımıza gidip hak arama yollarını anlatacağız. Oradaki ombudsmanlarla da temasa geçip, ombudsmanlığa nasıl müracaat edeceklerini onlara da anlatacağız, yardımcı olacağız.”

Konuşmanın ardından Malkoç, Vali Canbolat’tan Konya’da yürütülen projelere ilişkin bilgi aldı. Ziyaret sonunda Malkoç, Vali Canbolat’a KDK tarafından hazırlanan yayınları hediye etti.

Muhabir: Melike Kınacı

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«