15 Nisan’da başlayan balıkta av yasağı bu gece yarısından itibaren sona erdi. Balıkçılar yeni sezonun ilk ağlarını attı. Bugünden itibaren tezgahlarda taze balık satışı başlayacak.
Balıkçılar 138 gün sonra av sezonunu açtı.
15 Nisan’da başlayan av yasağı bu gece yarısından itibaren sona erdi.
Yaklaşık 250 bin balıkçı denize ağ attı.
Balıkçılar yasağın kalkmasıyla gırgır ve trol yöntemiyle avlanabilecek.
Bu sezonda geçen yıl olduğu gibi en çok hamsi avlanması bekleniyor.
2015’te 193 bin tonu hamsi olmak üzere toplam 431 bin ton balık avlanırken, deniz çiftliklerinde yetiştirilen balık miktarı 240 bin ton oldu.
Balık yetiştiriciliğinde ilk sırayı 108 bin ton ile alabalık üretimi alırken, bunu 75 bin ton levrek, 52 bin ton çipura üretimi takip ediyor. Türkiye’de hamsiden sonra en çok sardalya, istavrit ve palamut avlanıyor.
Bu yıl lüferin avlanma boyutunun 20 santimden 18 santimetreye düşürülmesi tartışma konusu olurken, orfoz ve lagosun avlanması yasaklandı.
Avrupa’da kişi başı tüketilen balık miktarı yıllık 25 kilogram seviyelerindeyken bu miktar üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de 6,2 kilo civarında.