Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 19, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Ağustos 19, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Türkiye

‘Müslüman devletler kol kola girip Suriye’deki katliamlara set olmalı’

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Türkiye
A A

NEVŞEHİR

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, Suriye’deki sivillerin Müslüman oldukları için katledildiğini belirterek, “Müslüman devletler ve halkları acilen kol kola girip Suriye’deki katliamlara karşı set olmalıdır.” dedi.

Nevşehir‘de bir araya gelen sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar, Suriye‘de Beşşar Esed rejiminin İdlib‘de düzenlediği kimyasal saldırılara tepki gösterdi.

Ellerinde Türk ve Türkmen bayraklarıyla Gülbahçe önünde toplanan STK temsilcileri ile vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Öncel, burada yaptığı açıklamada, Suriye’de sivillerin sırf Müslüman oldukları için katledildiğini savundu.

Dünyanın yaşanan bu zulme sessiz kaldığını belirten Öncel, zulme sessiz kalmanın, buna ortak olmak anlamına geldiğini ifade etti.

Öncel, İdlib’de sivil halka yönelik kimyasal saldırıda bulunanları lanetlediklerini söyledi.

“Sözde medeni Batı alemi, bu katliamlara ortak olup, zalim Esed ve ortaklarına yön veriyor, yol veriyor.” diyen Öncel, şunları kaydetti:

“Biz zulme sessiz kalmıyoruz. Bitmeyen vahşet karşısında yürekleri yanan, kardeşlerinin acısına ortak olan, gözyaşı döken bizler, sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Kadın erkek demeden, yaşlı çocuk ayırt etmeden insanların üzerine kimyasal bombalar yağdıran, toprağı, havayı, suyu zehirleyerek nesillerin geleceğini heba eden, insanlık suçu işleyen zalimlerin derhal cezalandırılmasını istiyoruz. Müslüman devletler ve halkları acilen kol kola girip Suriye’deki katliamlara karşı set olmalıdır. Yoksa hesap günü hiçbirimiz bu vebali ödeyemeyiz. Biz Müslümanlar, mazlumların kardeşiyiz, umuduyuz.”

Muhabir: Behçet Alkan,Yasin Temel

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«