Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Haziran 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Salı, Haziran 10, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber Türkiye

‘Sınır ötesi’ndeki TSK personeline tazminat ödemeleri başlıyor

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Türkiye
A A

ANKARA-Sarp Özer/Sinan Uslu

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sınır ötesioperasyonlarda görevlendirilen TSK personeline tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığınca, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararlarına Dayanılarak Yabancı Ülkelere Gönderilen Personele Ödenecek Tazminata İlişkin Esaslar” belirlenerek, Başbakanlık makamına sunuldu.

KHK’nın 28’inci maddesine göre, harcırahlar dışında ödenecek tazminata ilişkin esaslar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak 25 Şubat’ta yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre, sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline tazminat ödenecek. Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli bakanlık talimatı, dün itibarıyla Genelkurmay Başkanlığına ve kuvvet komutanlıklarına gönderildi.

Personele, 29 Ekim 2016 tarihinden itibaren yapılan görevleri kapsayacak şekilde tazminat ödenecek.

Sınır ötesinde yürütülen görev sırasında şehit olan personel için ödemeler, kuvvet komutanlıkları üzerinden şehidin dul ve yetimlerine yapılacak. Dul ve yetim bulunmaması durumunda ise tazminat ödemeleri, şehidin kanuni mirasçılarına yapılacak.

Tazminat her ayın 15’inde yatacak

Düzenleme, 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında harcırah alanlar dışında, TBMM kararlarına dayanılarak, yabancı ülkelere birlik halinde veya tek başına görevlendirilen subay, astsubay, uzman jandarma, sivil memur, işçi, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile erbaş ve erleri kapsıyor.

Tazminatın aylık ödeme tutarı, gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılarak hesaplanacak. Tazminat, sınır ötesinde görev yapılan günlerle orantılı olarak ödenecek.

Ödeme, görev yapılan ayı takip eden ayın 15’inde, aylıklarla birlikte yapılacak.

Tazminattan hiçbir vergi ve kesinti yapılamayacak

Sınır ötesindeki görevler sırasında veya bu görevi nedeniyle yaşanan bir hadiseden dolayı kendisinden haber alınamayan personel için de tazminat ödenmeye devam edilecek. Bu hallerdeki ödemeler 12 ayı geçmeyecek.

Tazminattan, damga vergisi dahil hiçbir vergi ve kesinti yapılamayacak. Düzenleme, Milli Savunma Bakanlığınca yürütülecek.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«