Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfı, 2. Anatolia Fest 2017’yi Toronto’nun Dundas Meydanı’nda düzenledi. Festival, yaklaşık 65 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Türk ve Kanadalıları bir araya getiren festivalde açılan stantlarda Türk mutfağından yemekler, kebaplar, baklavalar, gözleme ve börekler satıldı.
Festivalin en ilgi çeken bölümü, Toronto’daki bir Türk restoranın açtığı döner reyonu oldu. Ziyaretçilere üç ayrı döner tezgahında geleneksel lezzeti sunan Mustafa Ardıç, reyonun önünde oluşan yoğunluğa yetişmekte zorlandı.
Festivalde açılan Türk kahvesi standında katılımcılara kahve ve Türk usulü çay ikram edildi.
Toronto Kültür ve Tanıtım Ataşeliği tarafından açılan stantta, Türkiye’yi tanıtan broşür ve dokümanın yanı sıra lokum ve küçük hediyelik eşyalar dağıtıldı. İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın maketinin yer aldığı bölümde Türk kültürüne ait takılar, giyecekler, çini tabak ve vazolar satışa sunuldu.
Anatolia Fest 2017’de, ebru sanatçısı Özlem Çopur da ebru sanatından örnekler sundu. Çopur, ilgi duyan ziyaretçilerle sanatını icra etti.
Festivalde sahne alan Kanada Cerrahi Dergahı İlahi ve Semazen Grubu, sema gösterileriyle seyircilere büyüleyici anlar yaşattı. Semazenlerin, ilahiler eşliğinde sergiledikleri sema gösterisine bazı Kanadalı ziyaretçiler de eşlik etti.