Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 6, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Çarşamba, Ağustos 6, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın açıklamaları

• Kanal 5
13 yıl önce
• Genel
A A

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya’da Tüvasaş tarafından Bulgaristan’a üretilen tren setlerinin teslim töreninde terör örgütünün doğuda yapılan yatırımları sabote etmesinin ‘İstismar’ın devam etmesi’ amacını taşıdığını söyledi.

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) tarafından Bulgaristan Devlet Demiryollarına üretilen tren setlerinin teslim töreni Sakarya’da gerçekleştirildi. törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve protokol mensupları katıldı.Törende konuşan Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski, konuşmasının başında dün Hakkari’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Umuyorum ki bu olaylar tekrarlanmayacaktır” dedi.

Bakan Moskovski, “Devletimiz açısından önemli bir teslimat törenindeyiz. Burada uzun vadeli bir ortaklığın başlangıcını yaşıyoruz. Son yıllarda Bulgar Ulaştırma Bakanlığı ulaşımda ciddi sıkıntılar içerisindedir. Buradan teslim aldığımız vagonlar bizim ulaşım kalitemizi arttıracaktır. Ne yazık ki Bulgar Devlet Demiryolları son 30 yıl içerisinde vagon üretememiştir. Bugün bizler ağır ekonomik krize ve alınan tasarruf tedbirlerine rağmen bu stratejik yatırımı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “Hain terörist saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Terör maalesef ülkemizin enerjisini, insanımızın enerjisini kemirmeye devam ediyor. Şunu herkes çok iyi bilmelidir Türkiye çok daha büyük badirelerden geçerek bugünlere geldi. Bu topraklarda 1000 yıl bir ve beraber olduk. Ülkenin ve milletin bekası için birlikte çalıştık. Her seferinde ülkemizi geleceğe taşımayı başardık. Teröristler masum insanları gözünü kırpmadan öldürenler, bebekleri kadınları hedef alan caniler şunu çok iyi ilmelidir. Bu ülkeye bölmeyi parçalamaya siz taşeronlarında sizin efendilerinizin de gücü yetmez. Ay yıldızlı bayrak sonsuza kadar dalgalanacak 75 milyon vatan evladı bu ülkenin birliği bağımsızlığı için tek yürek olmaya devam edecek. Bu acıları yaşayabiliriz. Ama ülkenin bağımsızlığından ve geleceğinden milletin kardeşliğinden asla ödün vermeyecek ve vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bulgaristan ve Türkiye iki komşu değildir. Tarihi ortak kültür değerleri ile iki komşu ülkedir. Birçok ortak değerimiz var. Birçok tarihi birlikteliğimiz var. İşte bugün bu ilişkileri bir adım daha ileri götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TÜVASAŞ fabrikamız TCDD’nin ihtiyacını karşılamanın ötesinde yurt dışına açılarak ihracatına yönelik çalışmalarına hız vermiş. Daha önce Irak ve diğer bazı ülkelere ihracat ile başlayan çalışma Bulgaristan Demiryolları için kapsamlı bir vagon imalatı ile devam etmektedir. Teslimatını gerçekleştireceğimiz ilk parti Bulgaristan’da ki yolcu seyahat konforunu arttıracak ve dostluğumuzu pekiştirecektir. Bu vesile ile TÜVASAŞ’a Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığının güven duymasından dolayı ülkem adına teşekkür ediyorum.”
Bakan Yıldırım son olarak ise şunları kaydetti: “Türkiye mevcut 6 bin kilometre yol ağına 15 bin 500 ekleyerek toplam 21 bin 600 kilometreye ulaştık. Ülkeyi doğudan batıya bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük milleti birleştirdik. Hakkari’ye, Van’, Şırnak’a yol yapıyoruz. Iğdır ve Bingöl yol ile havaalanı yapıyoruz. Ancak bu tesisleri yapmamamız için terör örgütü elinden geleni yapıyor. Şantiye basıyor, makine yakıyorlar. Amaç ne. Amaç buralara hizmet gitmesin. İstismar devam etsin. Terörün istismar alanını ortadan kaldırmak için bölgede ki insanlarımızın üzerinde ki belayı def etmek için onlara inat bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.”

Bakan Yıldırım ve Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski, Bulgaristan’a gönderilen tren setlerinde incelemelerde bulundular.
İHA

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«