Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Mayıs 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Mayıs 25, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

Trugo Şarj İstasyonları Kuruluma Hazır

İlk etapta 81 ilde 1000 adet istasyon kurulumu yapılacak

• Kanal5
3 yıl önce
• Haber
A A

Vestel, Togg için seri üretimden çıkan ilk Trugo şarj istasyonlarını teslim etti. Yıl sonuna kadar en az 50 adet kurulacak.

Togg geçtiğimiz temmuz ayında kendi şarj istasyonu markası olan Trugo için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisans aldı. Ağustos ayında ise ilk istasyonların kurulum ve test sürecinin başladığını duyurdu. Bugün ise seri üretimden çıkan yeni istasyonlarını paylaştı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ya da bilinen adıyla Togg’un 5 kurucu ortağı bulunuyor. Bunlar sırasıyla Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (yüzde 23), Turkcell (yüzde 23), Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8)

Zorlu Holding ise çatısı altında Vestel gibi büyük bir teknoloji markasını barındırıyor. Bu kapsamda Trugo tarafından yapılan paylaşıma göre Vestel, Trugo’ya özel 180 kW gücünde yeni şarj istasyonlarını üretme görevini üstlendi.

Togg’un EPDK lisans anlaşması sonrası 2023’e kadar en az 50 adet TruGo şarj istasyonu kurması bekleniyordu. Nitekim bugün paylaşılan fotoğraflar bu istasyonların hazır olduğunu bize gösterdi. Tabii yalnızca bu kadar değil.

Geçtiğimiz ay yapılan açıklamaya göre ilk etapta 81 ilde 1000 adet istasyon kurulumu yapılacak. Bu da aynı anda 2 bin aracın DC üzerinden 180 kW hızında şarj edilebileceği anlamına geliyor. Bu istasyonlarda 180 kW ile şarj olan Togg otomobilleri ise yüzde 20 ila yüzde 80 arası dolumu 25 dakikada gerçekleştirecek. Yani araçlar dakikada başına 7.5 km menzil kazanacak.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Tags: şarj istasyonutoggTrugo
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«