Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Cuma, Ağustos 15, 2025
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • GAZİANTEP
  • ANKARA
  • DOĞU-GÜNEYDOĞU
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • PROGRAMLAR
  • KURUMSAL
Ana Sayfa Haber

MEB’den özel okullara ‘kar payı’ sınırlaması

• Kaynak: AA
8 yıl önce
• Haber
A A

ANKARA – SELMA KASAP

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okulların özellikle kitap, kırtasiye ve kıyafet ücretlerinde velilerden, yüksek kar payı ile belirlenen rakamlar talep etmesinin önüne geçmek amacıyla yeni mevzuat hazırlanıyor.

Yönetmelik değişikliğiyle özel okullar, her öğrenci için dışardan satın aldığı mal ve hizmetlerin maliyetinin yüzde 10’undan fazlasını veliye yansıtamayacak.

AA muhabirinin bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, daha önce yapılan düzenlemeler ile özel okullara, öğrenim ücretlerine ilave olarak takviye kursu, yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetler karşılığı velilerden alacakları ücretleri de önceden ilan etme zorunluluğu getirmişti. Bakanlık ayrıca, özel okul ücretlerine, Yİ-ÜFE+TÜFE/2 oranına en fazla yüzde 5 daha ilave edilerek artış yapılabileceğini de belirlemişti.

Kitap, kırtasiye ve kıyafette yüksek fiyatlara son

Bakanlık yetkilileri, ilan edilen özel okul ücretinin yanında ödenmesi gereken kitap, kırtasiye ve kıyafet ücretlerinin yüksekliğine ilişkin velilerden çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti.

Yeni çalışma kapsamında özellikle kitap, kırtasiye ve kıyafet ücretlerinde velilerden yüksek rakamlar talep eden özel okulların önüne geçmek amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanıyor.

Hazırlığı süren yönetmelik değişikliğiyle özel okullar, her öğrenci için dışardan satın aldığı mal ve hizmetlerin fatura bedeli ile nakliye gideri toplamının yüzde 10’undan fazlasını veliye maliyet olarak yansıtamayacak. Böylece özel okullar, öğrenci velilerine kitap, kırtasiye ve kıyafet gibi ihtiyaçların ücretlerini, okula maliyetinin en çok yüzde 10 fazlası ile fatura edebilecek.

Yönetmelik değişikliğinin önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor.

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Tüm Haberler
  • Gaziantep
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Programlar
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2022 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

»
«