Canlı Yayın
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Ocak 24, 2021
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • BİLİM TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • DÜNYADAN SPOR
  • PROGRAMLAR
    • Ahmet Yardımcı ile İyilikten Sağlığa
    • Ankara Özel
    • Aydın Tufan ile Gündem Özel
    • Doğru Bakış
    • Divan
    • Elif Ufluoğlu ile Sivil Etki
    • Gündem Tarım
    • Hadi Öztürk ile Gurbetten Sılaya
    • Kim Nerede Ne Yapıyor ?
    • Medeniyetimiz
    • Merkez Ankara
    • Önce Eğitim
    • Siyaset Analizi
    • Saadet-i Dareyn
    • Sivil Politika
    • Son Durum
    • Spor Ruhu
    • Üretimin Liderleri
    • Yaşayan Tarih
  • KURUMSAL
    • UYDU FREKANS BİLGİSİ
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Ocak 24, 2021
Canlı Yayın
Kanal 5
Ana Sayfa Haber Yaşam Haberleri Yaşam

Gençler Kovid-19 nedeniyle işaret dili ve el sanatları gibi eğitimleri çevrim içi alıyor

Erzincan Gençlik Merkezi, Kovid-19 salgını döneminde gençlere işaret dili, İngilizce, el sanatları, karikatür gibi kurs ve eğitimleri internet aracılığıyla veriyor.

• AA
2 hafta önce
• Yaşam
A A

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Erzincan Gençlik Merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde gençlere yönelik kurs ve faaliyetlerini uzaktan eğitimle yürütüyor.

Erzincan Gençlik Merkezinde sürdürülen karikatür, işaret dili, İngilizce, hitabet-diksiyon, bağlama, el sanatları ve resim gibi kursların, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında çevrim içi yapılması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede gençler, tecrübeli eğitmenler tarafından internet üzerinden verilen kurslara katılıp eğitimlerine devam edebiliyor.

Salgın tedbirleri dolayısıyla evlerinde kalan gençlerin bu tür faaliyetlerini aksatmamaları ve evde can sıkıntılarını gidererek beceri sahibi olmalarını amaçlayan kurslar, gelen talepler doğrultusunda açılıyor.

Eğitmenler Gençlik Merkezi’nde bilgisayarlarının başında, kursiyerler ise evlerinde akıllı telefon ya da bilgisayarla eğitimlere katılarak, işaret dili, İngilizce, atık malzemelerle kukla bebek, anahtarlık yapımı gibi faaliyetler öğreniyor, resim veya karikatür becerilerini geliştiriyor.

Gençlerden rağbet gören eğitimlere Erzincan dışından da katılım imkanı sunuluyor.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Merkezinin salgın döneminde de çalışmalarına devam ettiğini, çevrim içi eğitimlerle gençlerin evlerine misafir olduklarını anlattı.

Kurslara ilişkin bilgi veren Mumcu, şunları kaydetti:

“Gençlerimize çeşitli kurslar veriyoruz, bunlardan en önemsediklerimizden biri işaret dili eğitimi. İngilizce, hitabet ve diksiyon, el sanatları, resim, karikatür, bağlama gibi kurslarımız da devam etmekte. Bunun haricinde Gençlik Merkezlerimizde EBA sınıflarımız var. Evde internete erişimleri kısıtlı olan gençlerimizi buraya davet ediyoruz ve onların burada EBA sınıfında derslerini, internet hizmetlerini almalarını sağlıyoruz.”

Çevrim içi kurslara 2 bin kursiyer katıldı

Açılan çevrim içi kurslara yaklaşık 2 bin kursiyerin katıldığını, amaçlarının bu sayıyı daha yukarıya çıkarmak olduğunu ifade eden Mumcu, “Online eğitimlerimizin tamamı, Erzincan Gençlik Merkezini takip eden tüm gençlerimize yöneliktir, farklı illerde, ülke dışında da olsalar burayı takip edebilirler. Gençlerimizi online eğitimlere davet ediyoruz.” dedi.

Uzaktan eğitime katılan Tuğba Sarıkan ise “Gençlik Merkezinin yaptığı kurslara pandemi yüzünden bir süre katılamadım. Daha önce yüz yüze eğitimlere katılıyordum. Bu süreçte eğitimlere online olarak katıldım ve boş vaktimi online kurslarda gördüğüm etkinlikler sayesinde güzel hale getirdim.” diye konuştu.

Sarıkan, kurslarda evde kullandıkları bazı malzemelerden yararlandıklarını dile getirerek, online olarak yapılan bu eğitimlere katkısı olan yetkililere teşekkür etti.

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Canlı Yayın
  • Uydu Frekans Bilgisi
  • Programlar
    • Ahmet Yardımcı ile İyilikten Sağlığa
    • Ankara Özel
    • Ankara Raporu
    • Aydın Tufan ile Gündem Özel
    • Doğru Bakış
    • Divan
    • Elif Ufluoğlu ile Sivil Etki
    • Gündem Tarım
    • Hadi Öztürk ile Gurbetten Sılaya
    • Kim Nerede Ne Yapıyor ?
    • Medeniyetimiz
    • Merkez Ankara
    • Önce Eğitim
    • Saadet-i Dareyn
    • Sivil Politika
    • Siyaset Analizi
    • Son Durum
    • Spor Ruhu
    • Üretimin Liderleri
    • Yaşayan Tarih
  • Tüm Haberler
  • Dünya
  • Türkiye
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Yaşam Haberleri
    • Yaşam
    • Bilim Teknoloji
    • Kültür Sanat
    • Sağlık
    • Eğitim
  • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • Dünyadan Spor
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2020 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

»
«