Türkiye, birlik ve beraberliğin en güçlü şekilde hissedildiği Kurban Bayramı’nı bu yıl da acısıyla tatlısıyla geride bıraktı. Dört gün süren bayram sürecinde milyonlarca vatandaş, sevdikleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşarken; trafik kazası ve Bazı olumsuz gelişmeler ise bayram sevincine gölge düşürdü.
Aileler bir araya gelirken, kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar, paylaşmanın ve yardımlaşmanın güzelliğini bir kez daha yaşadı. Belediyelerin ve yardım kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerde ihtiyaç sahiplerine binlerce kurban eti ulaştırıldı.
Ankara Çubuk’da faaliyet gösteren Çankaya et Yönetim kurulu Başkanı Ali Çankaya , çiftliğinde kesilen kurbanların vatandaşların gönül rahatlığı ile tükenebileceklerini söyledi.
Çankaya “ 120 kişilik bir ekiple kurban bayramında vatandaşın hizmetindeyiz. İşin ehli kasaplarımız ve görevli personelimiz işini iyi yapan bir ekip. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kurban etlerini tüketebilirler. Doğal olarak beslediğimiz kurbanlıklarımızı hijyenik şartlarda vatandaşa bu senede ulaştırmanın mutluğunu yaşıyoruz “diyor.
Çubuk ilçesinin ilk kadın genç girişimcisi Merve Çankaya ve Eşe Ali Çankaya toptan et ve kurbanlık yetiştirme ve kurban kesim hizmetlerinde her yıl başarı çıtasını yükselmiş.
Ankara’nın Çubuk ilçesine 8 km mesafede bulunan Tahta Yasin mahallesinde 500 başlık hayvan barınağının bulunduğu, Çalışanlarının %50 si kadın olan tesislerde kalitesi en yüksek işletme derecesine ulaşmasında, modern besi çiftliği ve et entegre tesisinde müşteri taleplerini en iyisi ile karşılaması önemli rol oynamış.
Çiftlikte 8.000 m2 kapalı alan içerisinde kesimhane, monoray sistem , soğuk hava deposu ,kurban sahiplerinin istirahat edebileceği mekanlar tuvalet,abdesthane mescit ile beraber veteriner odamız ,muhasebe birimler bulunmaktadır.
Bir kurbanın kelle kesiminden itibaren paylara ayrılıp poşete konuluncaya kadar tüm işlemler yapılmakta. Kelle kesim ünitesi, ayak açma, deri soyma, işkembe ve iç organların çıkarılması, ikiye bölme ve dörde bölme üniteleri kesim bölümünü oluşturmakta. Deri soyma makine ile yapılmakta. Kemiklerden sıyırma ünitesi ise 10 masadan oluşmakta olup 15 kasap görev yapmakta.
Paylara ayırma ünitesi de aynı şekilde 10 masadan oluşmaktadır. Burada görev yapan 15 kasap, kurban sahibinin talebine göre etleri teslim ediyor.Kemiklerin doğranması için 6 adet hızar çalıştırılmakta ve burada da 6 eleman görev yapmak.
Çiftlikte soğuk hava deposu sıcak mevsimlerde gerçekleşen kurban bayramlarında kurbanınızın muhafazası açısından çok önemli.Hatta çeşitli sebeplerle gelemeyen kurban sahiplerinin etleri soğuk hava deposuna alınıyor.