Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Gezi parkı olaylarını üzüntüyle hatırlayabiliriz

Kanal5 Kanal5
Mayıs 31, 2014
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Taksim’de, Gezi Parkı’nda veya o çevrede başlatılan ama sonunda insanlarımızın ölümüne yol açan, bir kısmının ölümcül yaralar almasına yol açan, kamu mallarının tahrip edilmesine yol açan ve bize acılar getiren o olayların anılacak bir tarafı yok ama üzüntüyle hatırlayabiliriz” dedi.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ı makamında ziyaret eden Arınç, yaptığı konuşmada, 30 Mart’ta görevine yeniden seçilmesinden dolayı onu tebrik ederek başarılar diledi.

Bu ilçeye daha önce geldiğinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettiğini hatırlatan Arınç, “Bence TOKİ’nin başarılı uygulamaları içinde Kestel örneğini sayabiliriz, nadir, başarılı örnekleri içinde Kestel’i en güzel bir yere koyabiliriz. Kestel’de inşallah daha güzel işler yapacağız. Belediyemizle kamu yatırımları itibarıyla her zaman Başkanımızın yanında, desteğinde olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, Gezi Parkı’nda olayların başlamasının üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatması üzerine Arınç, bunun anılacak, övülecek bir yanının bulunmadığını söyledi.

Söz konusu süreçte acı ve üzüntü verici olaylar yaşandığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

“Başlangıcından itibaren sürecin içinde bulunan bir arkadaşınız olarak Taksim’de, Gezi Parkı’nda veya o çevrede başlatılan ama sonunda insanlarımızın ölümüne yol açan, bir kısmının ölümcül yaralar almasına yol açan, kamu mallarının tahrip edilmesine yol açan ve bize acılar getiren o olayların anılacak bir tarafı yok ama üzüntüyle hatırlayabiliriz. Orada başlayan ve süreç içinde bütün Türkiye’nin hatta bütün dünyanın, çok iyi biliyorum ki uluslararası basın kuruluşları sanki çok önceden bazı şeyleri haber almışlar gibi Taksim Meydanı’nı gören yerlerde konuşlandılar ve hayatlarında hiçbir yerden 10 dakikadan fazla canlı yayın yapmayan yayın kuruluşları saatler boyunca savaş muhabirlerinin eşliğinde Türkiye’de bir olağanüstülük yaşandığını ispatlamaya gayret ettiler.”

“Tekrar bu tür olayların yaşanmasını arzu etmem”

Olayları her yönüyle tahlil ettiklerini vurgulayan Arınç, bu konuda çıkardıkları dersler olduğunu anlattı.

Herkesin görebileceği noktalar da bulunduğunu ifade eden Arınç, “Bunları burada tekrar konuşmayacağım ama 31 Mayıs’ı ile 1, 2, 3, 4, 5 Haziran’ı ile yaşanan olaylar Türkiye’ye çok şey kaybettirebilecekti ama hükümetimizin kararlı ve olayları yatıştıran, olayların daha da büyümesini engelleyecek güvenlikli yönetimi sayesinde amacına ulaşamadı” ifadesini kullandı.

Arınç, 3-5 ağaç bahane edilerek başlayan süreçte daha sonra acı olaylar yaşandığını belirterek, Türkiye’nin her yerine sirayet ettiğini söyledi.

Bu gelişmeler sırasında sosyal medyanın nasıl kötüye kullanıldığı ve insanların suç işlemeye nasıl tahrik edildiğinin de görüldüğüne dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

“Olayların içinde müdahil olarak bulunan bir arkadaşınız olarak söyleyeyim, tekrar bu tür olayların yaşanmasını arzu etmem. Bu ve buna benzer olaylar, Türkiye’nin huzur ve esenliğine, Türkiye’nin barışına, ilerlemesine, büyümesine, güçlenmesine hizmet etmez. Türkiye, demokratik bir ülkedir, hukuk devletidir. Herkesin toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı vardır. Bunun için izin almasına da gerek yoktur. Sadece elbette hukuk çerçevesinde, kırıp dökmeden, yasa dışı örgütlerin silahlı eylem alanı haline getirmeden, insanların mal ve can güvenliğine hiçbir zaman tehdit oluşturmadan bunların yapılması gerekir. Eğer bugün bu olayı hatırlayacaklar varsa bence herkesin aldığı derslerden yola çıkarak bugünü yine cana, mala, zarar verebilecek bir noktaya getirmeden sadece belki o günün hatırasını barışçı yöntemlerle ortaya koymak gerekir. Dün Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözünü ben doğrusu önemsiyorum. Bir yıl önce öyle demiyordu ama bugün çok güzel bir şey söylüyor; ‘Hiç kimse yasa dışı örgütlerin faaliyetine izin vermesin, eğer yüzlerini gizleyenler varsa bunları teşhir etsin, bunlarla birlikte olmasın.’ Bir yıl öncesi konuşulmayan ama bir yıllık süreçte herkesin aldığı derslerden bugün ben de söylüyorum ki yine oralarda yasa dışı eylem yapmak, ortama zarar vermek, Türkiye’nin imaj ve itibarını zedelemek isteyenler olabilir. Güvenlik güçleri elbette gereğini yapar ama hiçbir masum vatandaşımızın, hukuk ve kanun ve nizamlar dışına çıkmadan hareketlerini bitirmesi gerekir.”

“Zannediyorum ki AK Parti, muhalefetin adayının belirlenmesini bekliyor”

Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Zannediyorum ki AK Parti, muhalefetin adayının belirlenmesini bekliyor. Kendi içindeki süreci neredeyse bitirmiş durumda. Şu anda da bir isim açıklama noktasında değiliz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “çatı aday” konusundaki görüşmesine yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine Arınç, buna ilişkin komisyon kurulması hususunu duymadığını söyledi.

“Hafazanallah daha neler duyacağız demek ki” diyen Arınç, “çatı aday” konusunda çok ilginç karikatürler gördüğünü bildirdi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela damda bir kedi var. Birisi gösteriyor, ‘İşte bizim çatı adayımız bu’ diye. Buna benzer karikatürler var. Ortamı yumuşatmak lazım. Şimdi de komisyon kurmuşlar veya kuracaklarmış. Cumhurbaşkanlığı seçimi, önemli bir seçimdir. Türkiye’de her zaman cumhurbaşkanlığı seçimleri, özellikle şimdi halk tarafından bu seçimler yapılacağı için adeta fiilen bir yarı başkanlık sistemini de getiriyor olması nedeniyle fevkalade önemlidir. Elbette AK Parti’nin bir adayı olacaktır ve o aday, Allah’ın izniyle seçimleri kazanacaktır. Biz buna inanıyoruz. Buna karşılık gönül isterdi ki biz geçmişimizde böyle yaptık yani 1993’te de 2000’de de 2007 seçimlerinde de adayımızı parti olarak gösterdik. Çünkü bir parti, ‘Benim bir cumhurbaşkanı adayım olmalı’ diye bir aday etrafında mutlaka birleşmelidir. Yani aslolan, doğru olan, bence olması gereken; bugün CHP’nin de MHP’nin eğer varsa HDP’nin de adaylarını göstererek en azından birinci turlara iştirak etmesidir.”

“Adayınızı bir an evvel ilan edin”

Arınç, seçilemeyeceğini bile bile 2000’de Lütfi Doğan, Nevzat Yalçıntaş gibi milletvekillerini aday gösterdiklerini ve bunun, “Ben bir partiyim, benim bir adayım var ve ben halkın önüne o adayla çıkacağım” demek olduğunu anlattı.

Mevcut muhalefet partilerinin, bunu yapmayacaksa müşterek aday bulmaya çalışabileceğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

“Farklı özelikleri taşıyan insanlar üzerinde bir çalışma yapabilirler. Ben bugün Kılıçdaroğlu’nun da Bahçeli’nin de kapı kapı dolaşıp bazılarından fikir almasını, bazı özelliklere uygun adaylar tespit etmeye çalışmasını, kendileri aday göstermeyecekse olağan karşılıyorum. Bunda garipsenecek, yadsınacak bir şey yok ama bu iş biraz sanki çok fazla ileri gidip sulanıyor gibi geldi bana. Sadece dikkatlerini çekmek için söylüyorum; siz bu çalışmaları sürdürmeye, kapı kapı dolaşmaya devam ederseniz farkında olmazsınız, cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmış olur. Dolayısıyla bir an evvel ne yapacaksanız gidin konuşun. Sayın Demirel ile konuşmuşsunuz, o Sayın Abdullah Gül’den veya Cemil Çiçek’ten bahsetmiş. Bir başkasına gitmişsiniz, başka isimler söylenmiş. Bunlar dışarı taşan bilgiler. Yani kimden görüş istiyorsanız, kimden hangi konularda size ön ayak olmasını, yardımcı olmasını istiyorsunuz, yani halkımızın beklentilerine uygun bir çalışma yapın. Gülünç olmayalım, boşa zaman kaybetmeyelim, çıkarın adayınızı bir an evvel ilan edin. Şüphesiz önümüzdeki süreç içinde biz de adayımızı belirler ve ilan ederiz ama o adayın özellikleri acaba MHP’nin istediği şekilde CHP’nin iştirakini mümkün kılar mı veya CHP’nin beğendiği adaylar üzerinde MHP ‘evet’ oyu verebilir mi?”

“Baş harflerini söylesem olur mu?”

Bülent Arınç, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in aday gösterilme sürecinde yaşananları anımsattı.

Aday belirleme konusunda çok rahat olduklarını belirten Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Önümüzde bir süreç var. O süreç içinde de zamanı geldiğinde adayımızı açıklayacağız ama doğru olan, muhalefetin ister müşterek bir aday, isterse kendi partilerinin adayı olarak bir an evvel bu çalışmayı yapması ve halkımıza bunu öncelikle ifade etmesidir. CHP içinde ismi geçen o kadar insan var ki bazen kulaklarıma inanamıyorum veya MHP açısından ismi uygun görülen bazı insanlar var ki inanın bunların halkta 10 kişi bile karşılığı yoktur. Siz bazı isimlerin çok güçlü olduğunu zannedersiniz veya birileri onları çok güçlü gösterir, özellikle medyamızın böyle bir alışkanlığı vardır ama onlar sokağa çıktığında selamını alacak 10 kişi bile bulamazlar. Dolayısıyla bu isimler üzerinde dururken halk bunları seçecek be kardeşim, devir değişti. ‘Halk bunlara yüz verir mi, oy verir mi, elini uzatır mı, kendisinin başında cumhurbaşkanı olarak bunları ister mi’ diye de ayrıca düşünmeleri lazım. İnşallah güzel düşünürler, güzel bir sonuç ortaya çıkar.”

Arınç, bir gazetecinin “Adayınızı mayıs ayı sonunda açıklayacağınız söylemiştiniz. 31 Mayıs’tayız herkes merakla bekliyor” demesi üzerine, “Evet, 31 Mayıs bugün. Baş harflerini söylesem olur mu?” ifadesini kullandı. Arınç, şunları kaydetti:

“Sizden özür diliyorum. Bu sözümü tutamadım. Yani az çok biliyoruz ama henüz izin çıkmadı, bu ismin açıklanması konusunda. Biraz daha sabırlı olalım inşallah. Şimdi Başbakanımız herhalde 15 Haziran’ı ifade etmeye başladı. Bekleyelim. Zannediyorum ki AK Parti, muhalefetin adayının belirlenmesini bekliyor. Kendi içindeki süreci neredeyse bitirmiş durumda. Şu anda da bir isim açıklama noktasında değiliz.”

Başbakan Yardımcısı Arınç’a, partisinin bazı il başkanlarının istifa etmesi de soruldu. Nezaketen onlardan istifa etmelerinin istenmiş olabileceğini anlatan Arınç, “Belki 30 Mart seçimlerine yönelik bir çalışma olarak değerlendirmek lazım. Bunlar partinin Merkez Yürütme Kurulunda konuşulan ve üzerinde çalışılan konulardır. Her partide böyle şeyler vardır. Olağanüstü bir durum yok. Elbette büyük bir partide bir değerlendirme sonucu farklı işlemler yapılabilir” diye konuştu.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

Terör örgütü çocukları kaçırmadan önce beyinleri yıkanıyor

TİB’de inceleme

Google “unutulma hakkı” için web formu hazırladı

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Ziraat Türkiye Kupası’nda final heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası’nda final heyecanı

5 yıl ago

İzmir’de ‘ByLock’ kullanıcısı 6 avukat tutuklandı

9 yıl ago
KOSGEB desteğiyle yazılım firması kuran akademisyen öğrencilere iş imkanı sunuyor

KOSGEB desteğiyle yazılım firması kuran akademisyen öğrencilere iş imkanı sunuyor

6 yıl ago

‘Bölgemize şekil vermek isteyenlerle mücadelemiz sürecek’

9 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

OSB’de hastane sevinci! 500 Bin kişiye hizmet verecek

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Ekrem Yüce Vali Canbolat’in Esnaf Ziyaretine Eşlik Etti

AK PARTİ KAHRAMANKAZAN TEŞKİLATINDAN BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NA ZİYARET

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Gündem

Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok
Siyaset

Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok

Kanal5
Ağustos 25, 2026
0

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Yeni Parti arasında tırmanan siyasi gerilimde...

Kahramankazan’ın Tescilli Kavurması Dünya Vitrinine Çıkıyor

Kahramankazan’ın Tescilli Kavurması Dünya Vitrinine Çıkıyor

Ağustos 25, 2026
Dehşet Anlarının Görüntüsü Ortaya Çıktı! Katliam Gibi Kazada Can Kaybı 4’e Yükseldi

Dehşet Anlarının Görüntüsü Ortaya Çıktı! Katliam Gibi Kazada Can Kaybı 4’e Yükseldi

Ağustos 25, 2026
Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Ağustos 25, 2026
Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

Ağustos 21, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar Ağustos 29, 2026
  • Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje Ağustos 29, 2026
  • Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı Ağustos 29, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.