Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, katıldığı canlı yayında atılacak siyasi adımlara ve son günlerde gündemde olan ittifak tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde yüzde 50+1 şartına işaret eden Arıkan, hiçbir partinin tek başına iktidara gelmesinin kolay olmadığını belirterek, “Ben Cumhur İttifakı‘na ‘Hayatta olmaz, bunlarla bir araya gelinmez’ diyen bir siyasetçi değilim. Elbette bir araya gelirim” ifadelerini kullanmıştı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ın bu sözleri, Cumhur İttifakı’na katılacağı yönündeki tartışmaları da beraberinde getirdi.
İddialar sonrası konuşan Arıkan, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmelerin sürdüğünü, üç partinin daha fazla siyasi aktörü dahil ederek “yeni bir siyasi hat” kurmayı hedeflediklerini belirtti.
Arıkan, “Üç parti bir araya gelerek önümüzdeki dönemlerde parti sayısını da, siyasi aktör sayısını da artırmak kaydıyla yeni bir siyasi hat inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Cumhurbaşkanı adaylığı konusuna ilişkin de konuşarak, “Bir aday açıklayacağız, tüm Türkiye ‘Oh be’ diyecek” sözlerini hatırlatarak, “O aday mevcut seçilmiş veya çok konuşulan adaylar değil” ifadelerini kullandı.









