Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Adayların cam gibi şeffaf olması lazım

Kanal5 Kanal5
Ağustos 1, 2014
· Genel
0
0
PAYLAŞIM
0
GÖRÜNTÜLENME
PaylaşPaylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde adil ve eşitlikçi bir yarış olmadığını savunarak, üç adaydan birinin verilen vergilerle oluşan devlet bütçesini istediği gibi kullandığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, “Halkın başkanı olmaya aday ama halkın, kendi adayının ne kadar serveti olduğundan bilgisi yok. Bütün bunlar yetmiyor bir de üstü kapalı bağış kampanyasıyla, gönüllü değil zoraki bağış kampanyasıyla iş adamlarından para topluyor. Valiler, iş adamlarını yanına çağırıyor ‘Önce git bakalım, Tayyip Erdoğan’ın hesabına bir bağış yap, makbuzu getir, görelim’ diyor. Bizim derdimiz, Tayyip Erdoğan’ın parası pulu değil. Para onun olsun, mülk onun olsun. Allah daha çok versin, gözünü toprak doyursun, umrumuzda değil. Benim anlatmaya çalıştığım, halk başkanı olmaya aday olmuş bir kişi gerçekleri halkından saklayabilir mi?” diye konuştu.

Demirtaş, kendisi için açılan hesaba yatırılan parayı sürekli açıkladıklarını, nereye harcadıklarını da açıklayacaklarını dile getirerek, şeffaf, açık ve dürüst bir çalışma yürüteceklerini ifade etti.

Tekçi ve mezhepçi anlayışa karşı çıkacaklarını söylediklerini anımsatan Demirtaş, şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizde halkın kendini yönetebildiği tek bir saat bile olmadı. Halk, cumhurbaşkanı, başbakan olamadı. Kim gelip o koltuklara oturduysa ya askeri darbe yaparak, cuntayla el koyarak geldi ya da kapalı kapılar ardında kirli uzlaşmalarla cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Dikkat edin, ismi halkın başkanıdır ama o koltukta oturan hiç kimse halkından yana, ezilenden yana bir tutum almadı, alamadı. Roboski’de 34 Kürt genci, Soma’da 301 emekçi madenci katledildi, ismi halk başkanı olan gıkını çıkartamadı. Onların tek derdi sermaye, para babaları ürkmesin, kaçmasın.”

AK Parti’ye oy vermiş olanların iyi düşünmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, kendisine oy verilmesi halinde Çankaya’da AK Parti’yi ve Parlamento’yu denetleyecek bir anlayışın kazanacağını savundu.

Cumhurbaşkanın kadın erkek ayrımı yapamayacağını dile getiren Demirtaş, “Bunların anlayışında kadın, insan bile değil. Kadının kahkaha atması bile yasaktır. Bunların anlayışında kadının bir görevi var, 3 çocuk doğuracak, evde bulaşık yıkayıp yemek yapacak. Bunların gözünde kadın başka bir işe yaramaz. Böyle bir insan nasıl kadınların başkanı olacak” diye konuştu.

Adaylar şeffaf olmalı

Demirtaş, devletin bütün halklara eşit hizmet etmesi için vergi verdiklerini anlatarak, hırsızlık, yolsuzluk gibi ahlak dışı konularda cezalandırmanın halkın görevi olduğunu söyledi.

Hırsızlık ve yolsuzluğun insanlık tarihinde hiçbir zaman normal karşılanmadığının altını çizen Demirtaş, “Yıl olmuş 2014. İnsanlık 21. yüzyılda uzayda şehirler kuruyor artık ama bugün hırsızlığı normalleştirmeye çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

Demirtaş, hırsızlığın halk içinde normal karşılanması halinde o toplumun asla geleceği olamayacağını belirterek, “Para çalmadık” diyenlerin mal varlıklarını açıklaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın dünyanın en zengin liderlerinden biri olduğunu iddia eden Demirtaş, “Sen bu parayı ne zaman kazandın? Niye kazandın? Sen devleti yönetmekle meşgulken bu para nasıl kazanıldı? İşte bunların hepsi bu seçimde teşhir olmak zorundadır. Bu seçimde cumhurbaşkanı adaylarının cam gibi şeffaf olması lazım” dedi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ı televizyon programında tartışmaya davet ettiğini ancak Erdoğan’ın gelmediğini belirterek, halen cevap verilmediğini söyledi.

Devletin dini diye bir şey olabilir mi?

Bozulan kardeşlik hukukunu yeniden tesis etmek için yollara çıktıklarını ifade eden Demirtaş, tek dil ve tek millet sloganının Hitler’in faşizmi Almanya’da dayattığı dönemin sloganı olduğunu öne sürdü.

Demirtaş, bir arada yaşamak için tek dilin gerekli olmadığını, herkesin farklı ana dili bulunduğunu belirterek, tüm bu dillerin eşitçe bir arada yaşayabileceğini dile getirdi.

Demirtaş. söylediklerinin Türkiye’nin geleceği için tehdit değil, kurtuluş reçetesi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Asıl tehdit, faşizmdir, tekçiliktir. Asıl tehdit, dillerimizi, mezheplerimizi yok etmeye çalışanlardır. Tek dil, tek millet diyenler sanmasınlar ki Müslümanlığa, Türklüğe, Türk diline hizmet ediyorlar. Müslümanlık da Türk dili ve kültürü de bu faşist anlayıştan zarar görüyor. Devletin dini haline getirdiler. Devletin dini diye bir şey olabilir mi? Allah’ın dini vardır. Allah’ın emrettiği din vardır. Diyanet’in dini diye bir şey olur mu? Bunu bile bu halka zorla kabul ettirdiler. Şu an Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi, Allah’ın dinini topluma öğretmek değil, devletin dinini, hükümette, iktidarda kim varsa onun çıkarına olanı zorla halka kabul ettirmektir.”

Demirtaş, özgürlükçü laikliği savunacaklarını, devletin bütün dinlere, mezheplere eşit mesafede hizmet edeceğini belirterek, “Alevi’ye hakaret etmeyecek devlet, cemevine hakaret etmeyecek. ‘Cemevi ibadethanedir, kabul ediyoruz. Nokta’ diyecek. Onu tartışmak, devletin işi değil. Başörtülüye müdahale etmeyecek, ‘Onun hakkıdır’ diyecek” dedi.

Selahattin Demirtaş, devletin bir mezhep üzerine kurulu hale dönüştüğünü öne sürdü.

Sosyal devlet istediklerini, seçilmesi halinde ülkenin değişime tabi tutulacağını dile getiren Demirtaş, Ortadoğu’ya model olacak bir barış ve kardeşlik inşa edeceklerini söyledi.

Demirtaş, 10 Ağustos’ta doğruluk ve dürüstlük adına en yakışıklı, en halktan, en genç olan adayın altına mührün basılmasını isteyerek, Çankaya’daki koltuğa halkın oturacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın kendisi için “Kazanma ihtimali hiç yok. Zaten birinci turda elenecek” dediğini belirten Demirtaş, “Önümüzde 10 gün var. Bu kadar öz güvenle Çankaya’yı da garanti görene büyük bir ders verelim, ders. Bu ülke senin ve Bilal’in malı değil ey Recep Tayyip Erdoğan, halkların malıdır” dedi.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı
Genel

7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı

Ağustos 5, 2026
ABD’de günlük Kovid-19 vaka sayısı rekor artışla 50 bini geçti
Genel

ABD’de günlük Kovid-19 vaka sayısı rekor artışla 50 bini geçti

Temmuz 2, 2020
Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri AB Libya Büyükelçisi Bugeja ile görüştü
Genel

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri AB Libya Büyükelçisi Bugeja ile görüştü

Temmuz 2, 2020
Sonraki Haber

Van’da izinsiz gösteri

Trablus Havalimanı çevresinde silahlı çatışma

Ukrayna krizi için Minsk’te toplantı

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin

Önerilen

Yağmur suyu biriken sokakta şişme botla gezdiler

12 yıl ago

Galatasaray, kupada Bucaspor’a konuk oluyor

9 yıl ago
Büyükşehir’den Öğretmenlere Hediye

Büyükşehir’den Öğretmenlere Hediye

4 yıl ago
Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu geliyor

Milli kredi derecelendirme kuruluşu geliyor

8 yıl ago

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Kategoriler

  • Abdulkadir Ünal
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Siyasette Bomba İddia! İstanbul’da 4 İlçe Belediye Başkanı AK Parti’ye Geçiyor

İsrail’in Eski Büyükelçisinden Erdoğan İtirafı! Erdoğan İle Çalışmaya Devam Etmek Zorundayız

Gaziantep Merkezli Dev Operasyon! 6 Ay İzlendiler Tek Gecede Yakalandılar

Erdal Beşikçioğlu Kararını Verdi! CHP’de Mi Kalacak YENİ Parti’ye Mi Geçecek

Çeşmelerde Uzun Kuyruklar Oluştu! Ankara’da 3 Günlük Su Kesintisi Vatandaşları Sokağa Döktü

Putin Rus Ordusuna Vur Emri Verdi! Bunu Yapanlara Saldıracaklar…karadeniz’de Yeni Dönem

Gündem

7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı
Genel

7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı

Kanal5
Ağustos 5, 2026
0

Adalet Bakanı Akın Gürlek, düşük bedelli gayrimenkulleri sahte ekspertiz raporlarıyla yüksek değerli göstererek muvazaalı satış işlemleri üzerinden...

Belediyelerde Hesaplar Tutmadı! 9 Büyükşehirden Özgür Özel’e Şok

Belediyelerde Hesaplar Tutmadı! 9 Büyükşehirden Özgür Özel’e Şok

Ağustos 4, 2026
Irak’tan Günlük 1 Milyon Varil Önerisi! Türkiye Kerkük Petrol Sahalarına Ortak Oldu

Irak’tan Günlük 1 Milyon Varil Önerisi! Türkiye Kerkük Petrol Sahalarına Ortak Oldu

Temmuz 30, 2026
Siyasette Bomba İddia! İstanbul’da 4 İlçe Belediye Başkanı AK Parti’ye Geçiyor

Siyasette Bomba İddia! İstanbul’da 4 İlçe Belediye Başkanı AK Parti’ye Geçiyor

Temmuz 29, 2026
İsrail’in Eski Büyükelçisinden Erdoğan İtirafı! Erdoğan İle Çalışmaya Devam Etmek Zorundayız

İsrail’in Eski Büyükelçisinden Erdoğan İtirafı! Erdoğan İle Çalışmaya Devam Etmek Zorundayız

Temmuz 29, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • 7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı Ağustos 5, 2026
  • Belediyelerde Hesaplar Tutmadı! 9 Büyükşehirden Özgür Özel’e Şok Ağustos 4, 2026
  • Irak’tan Günlük 1 Milyon Varil Önerisi! Türkiye Kerkük Petrol Sahalarına Ortak Oldu Temmuz 30, 2026

Kategoriler

  • Abdulkadir Ünal
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır.

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.