Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

967 terörist etkisiz hale getirildi

Kanal5 Kanal5
Eylül 7, 2015
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK’ya yönelik 22 Temmuz’dan bu yana düzenlenen operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK’nın Temmuz ayında “barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını” açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 63 gündeki (7 Temmuz-7 Eylül) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in de aralarında bulunduğu 96 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 23 kişi hayatını kaybetti, 3’ü İran uyruklu 304 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 257 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 117 terörist etkisiz hale getirildi, 18’i yaralı 40 terörist yakalandı.

Yurtiçindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H’ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 325 kişi gözaltına alındı, bunlardan 620’si tutuklandı.

TSK’nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütü PKK’ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Son 24 saatte yaşananlar

Kars’ın Kağızman ilçesinde, Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin yola döşenen mayının patlatılarak şehit edilmesi ile tır yakma olaylarına karıştığı belirlenen terörist yakalandı.

İstanbul Sultangazi’deki operasyonda, terör örgütü MLKP üyesi olduğu öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltında tutulan 5 şüphelinin işlemleri sürüyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Hakkari Valiliği, “özel güvenlik bölgesi” ilan edilen alanda sözde “canlı kalkan” eylemi yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısının 32 olduğunu bildirdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde izinsiz gösterilere karşı önlem alan polislere silahla ateş açan iki kişiden biri etkisiz hale getirildi, diğeri yaralı yakalandı, 1 pompalı tüfek ve 13 dolu şevrotin kartuşu, 3 boş fişek kartuşu ve 1 poşu ele geçirildi.

Van’ın Edremit ilçesindeki askeri gazinoya, terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve ses bombasıyla saldırı düzenlendi. Tesiste görevli askerler tarafından saldırıya anında karşılık verildi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde kaymakamlık binasına el bombası atılması sonucu 1 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

HDP’li vekilin örgüte erzak taşıdığı iddiası

Kars’ta 3 araçta yapılan aramada “Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına götürüldüğü” değerlendirilen çuvallar içerisinde ekmek, meyve, yağ ve temizlik maddesi gibi çeşitli malzemeler ele geçirildi. Araçlarda bulunan 8 kişi, ifadelerinin alınması için Digor İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü. Burada yapılan kimlik tespitinde şüphelilerden birinin HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli olduğu ortaya çıktı. Özanli, yapılan kimlik tespitinde milletvekili dokunulmazlığına sahip olmasının belirlenmesi üzerine serbest bırakıldı. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen diğer şüpheliler de tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Konya’da terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristler, seyir halindeki ambulansa uzun namlulu silahla ateş etti. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, ambulansın sağ arka lastiği ve çamurluğuna kurşun isabet etti.

Muş’ta, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 2 kişi tutuklandı.

Batman’ın Gercüş ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Sakarya’da terör örgütü PKK/KCK’ya katıldığı ve eleman temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Dağlıca’da hain saldırı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için dün yürütülen operasyonda daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle 2 zırhlı aracın ağır hasar gördüğü belirtilerek, “Araçlarda bulunan kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 6 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine halihazırda devam edilmektedir” bilgisine yer verildi.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonların karadan ve havadan kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekata emniyetle devam edilmesi maksadıyla bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (6 mağara, 2 depo, 3 barınma alanı ve 12 doçka mevzisi) bugün saat 09.00’dan itibaren 3 adet F-4 ve 4 adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı
Genel

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı

Ekim 28, 2026
Putin İlan Etti! Ukrayna’nın Kaybettiği Topraklar Rus Toprağı
Genel

Putin İlan Etti! Ukrayna’nın Kaybettiği Topraklar Rus Toprağı

Ekim 23, 2026
MSB’den Dikkat Çeken Açıklama! Türkiye Suudi Arabistan’a Asker Gönderecek Mi?
Genel

MSB’den Dikkat Çeken Açıklama! Türkiye Suudi Arabistan’a Asker Gönderecek Mi?

Ekim 16, 2026
Sonraki Haber

Lufthansa 84 uzun mesafeli uçuşunu iptal etti

Dağlıca’daki terör saldırısına 7 ülkeden kınama

Başbakan Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu görüştü

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Sigaraya para vermek yerine 10 bin kitap aldı

9 yıl ago

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri ev hapsine alındı

9 yıl ago

Manisa’da trafik kazası: 19 yaralı

11 yıl ago

FETÖ sanığı muhabir Parıldak hakim karşısında

9 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Gaziantep’te Büyük Operasyon! POS Cihazlarıyla Tefecilik Ağı Deşifre Edildi

Gaziantep’te Büyük Operasyon! POS Cihazlarıyla Tefecilik Ağı Deşifre Edildi

Almanya’dan Türkiye’ye Vize Müjdesi! Dışişleri Bakanı Duyurdu

Futbol Tarihinde Görülmemiş Olay! Sahada Savaş Çıktı Tam 53 Kişi Kırmızı Kart Gördü

ABD Tarihinin İlk Müslüman Senatörü! Trump’a Ayar Verdi Eşine Duygusal Sözlerle Seslendi

Deprem Bölgesine Müjde! Kalıcı Konut Ve İş Yerlerinde Dev İndirim Fırsatı!

Gündem

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı
Genel

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı

Kanal5
Ekim 28, 2026
0

Ürdün savaş uçaklarının Suriye'nin güneyindeki Dera ilinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarının ardından Şam yönetiminden peş peşe...

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Ekim 28, 2026
Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Ekim 27, 2026
Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Ekim 27, 2026
Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Ekim 26, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Gaziantep siyaset ve iş dünyası Tancan’ı yalnız bırakmadı Kasım 7, 2026
  • Oruç Reis Pakistan Yolcusu! Türkiye’nin Yeni Hedefi Belli Oldu Kasım 7, 2026
  • Netanyahu Devrinin Sonu! Kapılar Bir Bir Kapandı Kasım 7, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.