Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Türkiye

AA Genel Müdürü Kazancı’dan ‘halk oylaması’ açıklaması

Kanal5 Kanal5
Nisan 17, 2017
· Türkiye
0
PaylaşPaylaş

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Nisan halk oylamasının, halkın yüzde 85,30 oranındaki katılımıyla bir demokrasi şölenine dönüştüğünü belirtti.

Sonuçların ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulunan Kazancı, halk oylaması süresince fedakarlıkla görev yapan tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına teşekkür etti.

Halk oylaması sonuçlarının açıklanmasıyla, özellikle sosyal medyada Anadolu Ajansına yönelik haksız ithamlar, iftiralar ve hatta hakarete varan ifadelerin kullanıldığına dikkati çeken Kazancı, şunları kaydetti:

“Atatürk’ün kurduğu ve bugün 97. yaşını kutlayan Anadolu Ajansı elbette bilgi edinme amacıyla yapılan eleştirilere saygılıdır. Ancak hakaret ve iftiraların hesabını da yüce Türk mahkemeleri önünde soracaktır. Eleştiri sahiplerinin, kafaları karıştıran birtakım söylentilerden etkilendiklerinin de farkındayım. Eleştiriler özellikle, Anadolu Ajansının sonuçları ‘evet’ lehinde yüksek başlattığı ve YSK’dan önce abonelere vererek manipüle ettiği şeklindedir.”

“Gelen hiçbir veri bekletilmeden anında aboneye iletilmektedir”

Suçlamalara siyasi partilerin de dahil olması nedeniyle açıklama yapmayı gerekli gördüğünü vurgulayan Kazancı, YSK’nın Türkiye’de seçimlerin resmi ve kesin sonuçlarını vermekle yetkili tek kuruluş olduğunu, bu konudaki tüm resmi süreçleri yürüttüğünü anımsattı.

Sandıkların kapanmasının ardından evrak kayıt ve teslimat prosedürleri nedeniyle YSK’nın oy sayımının doğal olarak zaman aldığını belirten Kazancı, şöyle devam etti:

“Anadolu Ajansı ise yaygın veri toplama ağı ile modern yazılım ve donanım altyapısıyla sonuçların daha hızlı ve YSK’dan önce Türkiye’de ve dünyadaki abonelerine ulaştırılmasını sağlamaktadır. Bunun nasıl yapıldığını birkaç cümleyle anlatmak istiyorum. Sandıklar kapatıldıktan sonra tutanak altına alınan ve üyelerce onaylanan veriler, haber ve veri toplama kaynaklarımız tarafından AA’nın merkezindeki havuza online olarak ulaştırılmaktadır. Bu veriler anlık olarak Anadolu Ajansına abone medya kuruluşlarına gönderilmektedir. Halk oylaması akşamı bazı siyasiler tarafından kullanılan ‘maç sırasında kural değiştirilmez’ metaforundan yola çıkarsak, Anadolu Ajansı bu maçın ne taraftarı ne hakemi ne de oyuncusudur. Anadolu Ajansı bu maçın yayıncı kuruluşudur. Sandık başından gelen hiçbir veri bekletilmeden anında aboneye iletilmektedir. Bu şekilde kamuoyu, sandıklar kapanır kapanmaz hızlıca sonuçları öğrenme fırsatı yakalamaktadır.”

“Bu hizmet, AA’nın büyük bir başarısıdır”

Anadolu Ajansının oran değil oy sayısı verdiğine dikkati çeken Kazancı, “Yani hangi sandıktan kaç oy çıktığını net olarak belirtiriz. Bu hizmet, çağa ayak uydurarak teknik altyapısını en son teknolojiyle donatan AA’nın büyük bir başarısıdır ve Batı’daki örneklerden de çok daha hızlıdır. Dünya genelinde bunu yapabilecek haber ajansı sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Nitekim en son Brexit örneğinde görüldüğü üzere, AB genelinde halk, resmi olmayan kesin sonuçları öğrenebilmek için yaklaşık 5 saat beklemektedir.” ifadelerini kullandı.

İlk sonuçların “evet” lehinde yüksek olmasının da iddialardan bir diğeri olduğunu hatırlatan Kazancı, şu bilgileri verdi:

“Seçim sonuçlarının özel kuruluşlarca verildiği son 12 seçimde de bu durum aynı şekilde gerçekleşmiştir. Bunda belirleyici olan, doğudaki sandıkların batıya oranla bir saat erken kapanmış olması ve Türkiye’deki siyasi eğilim ağırlıklarının coğrafi dağılımlarda farklılık göstermesidir. Kaldı ki Anadolu Ajansı bu ilk sonuçları YSK’nın yasak kararını hatırlatarak sadece abonesi olan medya kuruluşlarına bilgilendirme amaçlı göndermiştir ve kamuoyu ile doğrudan paylaşmamıştır. AA’nın kamuoyuna açık yayınları YSK’nın yayın yasaklarını kaldırmasından sonra başlamıştır. Nitekim son dört seçimde olduğu gibi halk oylamasında da AA ve YSK verileri birebir örtüşmüş ve bu, her türlü manipülasyon iddiasını boşa çıkarmıştır.”

“Karalama girişimleri AA’nın başarısını da gölgeleyememiştir”

AA’nın halk oylamasının sonuçlarını duyurmadaki başarısının, başta FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin bilinçli ve planlı saldırılarına maruz kaldığını belirten Kazancı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Algı operasyonu ve manipülasyon iddiaları, Türkiye aleyhine yürütülen küresel karalama kampanyasının bir parçasıdır. Bu çirkin kampanyayı yürüten ve destek verenlerin kim olduğu tarafımızca bilinmektedir ve kanun önünde hesabı sorulacaktır. Bu saldırılar sadece sosyal medyadaki itibarsızlaştırma ve başarıyı gölgeleme içerikli paylaşımlarla sınırlı kalmamış, illegal örgütlerce AA’nın teknik altyapıları ve sistemleri de hedef alınmıştır. Ancak bu saldırılar, AA’nın güçlü teknolojik altyapısı ve zamanında alınan önlemler sayesinde boşa çıkarılmıştır. Şunu milletimize gururla söylüyorum ki bu önlemler sayesinde terör örgütleri, Türk milletinin seçim sonuçlarını ve sahadan haberleri almasına engel olamamıştır. Karalama girişimleri Anadolu Ajansının başarısını da gölgeleyememiştir.”

“AA 11 dilde haber, fotoğraf ve video üretmektedir”

Kazancı, Anadolu Ajansının son yıllarda yaptığı yatırımlarla bir dünya markası olduğunu ve teknolojik altyapısıyla eski hantal yapısından kurtularak küresel ajanslar arasında yerini aldığını bildirerek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Anadolu Ajansının seçim yazılımı ve son beş seçimdeki başarılı performansı dünyadaki ajansların da dikkatini çekmiş ve Güney Asya Haber Ajansları Birliği OANA tarafından ödüle layık görülmüştür. Yakın zamana kadar sadece Türkçe yayın yapan ve dünyayı diğer ajanslar üzerinden tercüme haberler ile takip eden Anadolu Ajansı, bugün dünyanın tamamına yayılmış haberci ağıyla 11 dilde haber, fotoğraf ve video üretmektedir. Türkiye’nin ulusal ajansının seçim sonuçlarını yayınlıyor olması, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz adına büyük bir kazanımdır. Anadolu Ajansı her zaman olduğu gibi devletinin, milletinin ve bayrağının yanındadır. Bütün bu açıklamalardan sonra eleştiri sahiplerini, Atatürk’ün kurduğu ülkemizin bu güzide kurumuna ve çalışanlarının emeklerine saygıya davet ediyorum.”

Muhabir: Özcan Yıldırım

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar
Ekonomi

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Ekim 26, 2026
Zonguldak’ta Korkunç Patlama! 3 İşçi Hayatını Kaybetti 5 Yaralı
Türkiye

Zonguldak’ta Korkunç Patlama! 3 İşçi Hayatını Kaybetti 5 Yaralı

Ekim 23, 2026
Hem Hafız Hem Yetim! Sağanakta Can Veren 14 Yaşındaki Mahmut’un Hikayesi Yürek Yaktı
Türkiye

Hem Hafız Hem Yetim! Sağanakta Can Veren 14 Yaşındaki Mahmut’un Hikayesi Yürek Yaktı

Ekim 16, 2026
Sonraki Haber

Dışişlerinden AGİT’e tepki

Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu’ndan Türkiye’ye tebrik

Kanada’daki Türklerden Merkel’e tepki

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Türkiye’den Irak’a ‘DEAŞ’ tebriği

9 yıl ago
Kars’ta tipide mahsur kalan araçlardaki 30 kişi kurtarıldı

Kars’ta tipide mahsur kalan araçlardaki 30 kişi kurtarıldı

6 yıl ago

BM’den muson öncesi Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısı

9 yıl ago

Suruç’ta ‘Kayyum’ gerginliği

10 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Brezilya’da sandıktan İsrail karşıtlığı çıktı! Netanyahu’nun desteği de işe yaramadı

Gaziantep’te Dehşete Düşüren Anlar! Amcası Önce Yeğenini Vurdu Ardından Ölmesi İçin Başında Bekledi

Zonguldak’ta Korkunç Patlama! 3 İşçi Hayatını Kaybetti 5 Yaralı

Türkiye Ve Kanada’dan Tarihi Adım! Stratejik Ortaklık Dünyada Yankılandı

Gündem

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı
Genel

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı

Kanal5
Ekim 28, 2026
0

Ürdün savaş uçaklarının Suriye'nin güneyindeki Dera ilinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarının ardından Şam yönetiminden peş peşe...

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Ekim 28, 2026
Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Ekim 27, 2026
Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Ekim 27, 2026
Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Ekim 26, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • ÇAMLIDERE’DE HİZMET SEFERBERLİĞİ! MEŞELER KÖYÜ’NE YENİ YEMEKHANE ALANI KAZANDIRILDI Kasım 3, 2026
  • IMEI Harcı Cep Yakacak! Yurt Dışından Telefon Getireceklere Kötü Haber Kasım 3, 2026
  • Gaziantep’te Feci Kaza! Yolcu Minibüsü Taklalar Atarak Yol Kenarına Uçtu Kasım 3, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.