Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

‘Türkiye’nin kendini koruma hakkına herkes saygı göstermeli’

Kanal5 Kanal5
Kasım 25, 2015
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de bugüne kadar çok daha vahim olayların yaşanmamasının sebebinin Türkiye’nin soğukkanlı tutumundan kaynaklandığına dikkat çekerek, “Bu son hadisenin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde öğretmenlere resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Erdoğan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye, Cerablus’tan Akdeniz’e kadar uzanan hattı terör örgütlerinden arındırma kararındadır”

“Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir, kimse kimseyi kandırmasın. Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, soydaşlarımız vardır, akrabalarımız vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAİŞ terör örgütünü vuruyoruz” diyenlerin o bölgede Bayırbucak Türkmenlerini vurduğunu söyledi.

Erdoğan, Bayırbucak Türkmenlerinin sadece topraklarını savunmanın gayreti içinde olduğunu, ailelerini kamplara gönderenlerin orada direnişe devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bayırbucak Türkmenleri ülkemizde olan yakın akrabalık ilişkileri sebebiyle tıpkı Halep’teki, Humus’taki, Şam’daki, Golan’daki Türkmenler gibi bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Esed rejimi ve onu destekleyen ülkelerin Bayırbucak Türkmenlerini hedef alan saldırılarının gerisindeki amacını gayet iyi biliyoruz. DAİŞ’in hemen hiçbir varlığının olmadığı bu bölgedeki saldırılar doğrudan Esed rejimini ayakta tutma amacına yöneliktir. Türkiye, Cerablus’tan başlayıp Akdeniz’e kadar uzanan hattı tüm terör örgütlerinden arındırmak kararındadır. Türkiye olarak bu bölgede yaşayan kardeşlerimize eskiden beri her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz.

17-25 Aralık darbe girişiminden hemen sonra yaşanan o meşhur MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bu bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki ‘Başbakan Erdoğan diyordu ki onların içinde silah yok’. Varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz, ‘oraya insani yardım götürüyoruz’. Kim onlar? Mağdur, mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz, biz bunu yaptık.”

“Kardeşlerimize destek olabilmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, hükümet ve şahsı aleyhine algı oluşturabilmek adına Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımları sabote edenleri milletin asla affetmeyeceğine inandığını dile getirerek, “Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele veren kardeşlerimize destek olabilmek için hem ülkemiz tarafında hem de sınırın diğer tarafından her türlü imkanı seferber ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin “Çok yakında Cerablus-Akdeniz hattındaki insani güvenlik bölgesi uygulamasını müttefik ülkelerle birlikte hayata geçireceğini” belirten Erdoğan, bu uygulamayla bir yandan bölgede yeni insani dramlar ortaya çıkmasına engel olurken diğer yandan da kendi vatanlarında hayatlarını sürdürmek isteyen o muhacirlere imkan sağlamayı hedeflediklerini anlattı. Erdoğan, “Türkiye’nin bu çabasına destek vermeyen veya engel çıkarmaya çalışan herkes, Suriye’de hayatını kaybeden 380 bin masuma eklenecek her yeni canın sorumluluğuna ortak olacaktır” diye konuştu.

“Bizim Suriye halkının güvenli ve istikrarlı bir geleceğe kavuşmasından başka bir gayemiz yoktur” ifadesini kullanan Erdoğan, “Kendi güvenliğimizin de bundan geçtiğini biliyoruz. Aynı şekilde Avrupa’nın mülteci ve terörizm kıskacından kurtulabilmesinin yolu da Suriye’nin istikrara kavuşmasından geçiyor. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz için aydınlık günler yakındır. Türkmen kardeşlerimize mücadelelerinde başarılar diliyorum, duamız ve desteğimiz sonuna kadar onların yanında olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“İki uçaktan bir tanesi”

“Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorununun önüne geçilemeyeceğini artık herkesin görmesi gerektiğini” vurgulayan Erdoğan, “Viyana görüşmelerinde bu doğrultuda ümit verici gelişmeler yaşandı. Ancak Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler bu görüşmelerde varılan mutabakatın ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler” dedi.

Hatay’ın hemen yanı başındaki Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye yoğunlaşan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı yapıldığını hatırlatan Erdoğan, “Ne oluyor, gelişmeler ne durumda, buna göre ne gibi adımlar atacağız? Bilindiği gibi bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Aidiyeti bilinmeyen bir uçağın, 5 dakika içinde 10 defa uyarılmasına rağmen, hava sahamıza girmeden önce çünkü sınırlarımıza doğru geliyor, maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunun üzerine F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonrası bu uçak düşürülmüştür. İki uçaktan bir tanesi” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin alkışlanması üzerine, “Mesele bir alkış meselesi değil, biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye’nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin komşularıyla, başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin kendi sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermelidir”

Suriye’de bugüne kadar çok daha vahim olayların yaşanmamasının sebebinin Türkiye’nin soğukkanlı tutumundan kaynaklandığına dikkati çeken Erdoğan, “Bu son hadisenin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Suriye’de zalim rejime karşı kendi kurtuluş savaşları veren muhalif grupları samimiyetle destekliyor” dedi.

“Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum”

Resepsiyonda yaptığı konuşmada Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlere ve millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yadediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Misafirler arasında kendisi üzerinde emeği ve hakkı olan öğretmenlerin de bulunduğunu belirten Erdoğan, hürmet ve şükranlarını sundu.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

‘Rusya Esed’i destekleyen iki ülkelik koalisyonun bir parçası’

Fransa’da rehine krizi

Mars’ın da Satürn gibi halkası olabilir

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Adana’da yakalanan DEAŞ’lı iki şüpheli örgütün yönetim kadrosundanmış

10 yıl ago

Boko Haram Nijer’e saldırdı

12 yıl ago

Bilim insanlarından dünya mirasında 100 yıllık keşif

12 yıl ago
Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi’den Destici’ye ziyaret

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi’den Destici’ye ziyaret

6 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

Gündem

Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği
Ankara

Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği

Kanal5
Eylül 15, 2026
0

Kahramankazan Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü burs desteğine...

Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı

Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı

Eylül 15, 2026
Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Eylül 8, 2026
Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Eylül 2, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği Eylül 15, 2026
  • Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı Eylül 15, 2026
  • Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi Eylül 8, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.