Şanlıurfa’da Urfa isot satıcısı Çerkez Korkmaz, Özellikle Günyedoğu’da sofraların vazgeçilmezi olarak bilinen isot (pul biber), ‘Şanlıurfa İsot Evi’ ile hem bilinirliğini artırdığını hem de, Avrupa standartları aldığını söyledi.
Şanlıurfa’da isot profesörü olarak anılan Çerkez Korkmaz, 2004 yılında kurduğu İsot Evi’ne ISO 9000 ve ISO 2000 patent tescil belgesi aldı. Böylelikle isotun kalitesinin AB standartlarına yükseldiğini ifade eden Korkmaz, hakiki isotu kendilerinden başka hiç kimsenin üretmediğini kaydetti.
7 yıl önce faaliyete başladıklarını, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Şanlıurfalılara da gerçek isotu sunmaya çalıştıklarını belirten Şanlıurfa İsot Evi’nin sahibi Çerkez Korkmaz, “Aldığı tescil belgesiyle isotu markalaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
İlimizin patentli isotunu satan tek yer olarak hizmet veriyoruz. Adım adım marka olma yolunda ilerleyen Şanlıurfamız, adıyla özdeş olan isotuna da böylece marka oluşturdu.
Bugüne kadar rahatsız olurum korkusuyla isot yemeyen kişilerin bile isot yemeye başlamasına vesile oluyorum. DEDİ
İHA