Altındağ’da sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir halka daha eklendi. Emekliler ve yetişkin erkeklerin sosyal yaşamına katkı sunması hedeflenen Karapürçek Erkek Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programa AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Altındağ Kaymakamı Sayın Bülent Bayraktar, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Geçmiş Dönem Pursaklar Belediye Başkanı ve Kuzey Ankara Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Selçuk Çetin ile parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sosyal yaşam merkezlerinin yalnızca bir bina değil, aynı zamanda insanların bir araya geldiği, sosyalleştiği ve hayatı paylaştığı önemli alanlar olduğunu vurguladı.
Karapürçek’in kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ve burada ikâmet ettiğini ifade eden Başkan Tiryaki, duygusal mesajlar da verdi. “Karapürçek benim yaşadığım mahalle…” diyen Tiryaki, buraya geldiğimde nüfusu 4 bindi, bugün 100 binin üzerinde nüfusuyla Türkiye’nin en büyük mahallelerinden biri hâline geldiğini belirtti. Başkan Tiryaki ayrıca Altındağ’da benzer yaşam merkezlerinin sayısını artıracaklarını ifade ederek, sosyal belediyecilik yatırımlarının devam edeceği mesajını verdi. Merkezin özellikle emekliler ve yetişkin vatandaşlar için önemli bir buluşma noktası olacağını belirten Tiryaki, kurslardan sosyal etkinliklere, eğitim programlarından kültürel faaliyetlere kadar birçok çalışmanın burada gerçekleştirileceğini söyledi.
Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise Başkan Veysel Tiryaki’nin Altındağ’a olan bağlılığına dikkat çekti. Sarıeroğlu, “Başkanımızın ilk günkü aşk ve heyecanla Altındağ’a hizmet ettiğine hep birlikte şahitlik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarda ortak vurgu ise vatandaşların sosyal hayattan daha fazla pay alması, mahalle kültürünün güçlenmesi ve insanların bir arada daha güçlü bağlar kurabilmesi oldu. Karapürçek Erkek Yaşam Merkezi’nde kurslar, eğitim faaliyetleri, seminerler ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Yeni merkezle birlikte özellikle emekli vatandaşların günlük yaşamda daha aktif rol alması ve sosyal etkileşimin artırılması hedefleniyor.
Altındağ’da hizmete giren yeni yaşam merkezi, vatandaşlar için yeni bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Yapılan duanın ardından kurdele kesildi ve açılışı yapılan bina hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Açılışla birlikte tesisten yararlanmak isteyen yetişkin erkeklerin form doldurması da kameralara yansıdı. Vatandaşlar tesisten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üye olanlar arasında bulunan âşıklar ve ozanlar, Tiryaki’ye şükranlarını şiirlerle ifade etti.
Katılımcılara öğle yemeği ikram edilmesinin ardından Altındağ Belediye Başkanı vatandaşlarla sohbet ederek dilek ve temennilerini dinledi, tek tek notlar aldı.
Altındağ’da bugüne kadar kadınlara yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü ve 60 bin üyeye ulaşan kültür merkezleri bulunduğunu ancak erkeklere yönelik bir merkezin olmadığını belirten Tiryaki, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade etti.
Özellikle emeklilerin sosyal yaşamın içinde yer alabilecekleri, vakitlerini daha kaliteli geçirebilecekleri, günlük yaşamı ilgilendiren ve yaşam kalitesini artıracak alışkanlıklar kazanabilecekleri kurslar, seminerler ve kültürel geziler içeren bir merkez oluşturduklarını belirten Tiryaki, bunun ikinci merkez olduğunu ve yakın zamanda birkaç yeni merkezin daha açılacağını söyledi. Tiryaki ayrıca ikinci dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini de ifade etti.

