Canlı Yayın
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Ocak 24, 2021
Kanal 5
  • ANA SAYFA
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • BİLİM TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • DÜNYADAN SPOR
  • PROGRAMLAR
    • Ahmet Yardımcı ile İyilikten Sağlığa
    • Ankara Özel
    • Aydın Tufan ile Gündem Özel
    • Doğru Bakış
    • Divan
    • Elif Ufluoğlu ile Sivil Etki
    • Gündem Tarım
    • Hadi Öztürk ile Gurbetten Sılaya
    • Kim Nerede Ne Yapıyor ?
    • Medeniyetimiz
    • Merkez Ankara
    • Önce Eğitim
    • Siyaset Analizi
    • Saadet-i Dareyn
    • Sivil Politika
    • Son Durum
    • Spor Ruhu
    • Üretimin Liderleri
    • Yaşayan Tarih
  • KURUMSAL
    • UYDU FREKANS BİLGİSİ
    • İLETİŞİM
    • İNSAN KAYNAKLARI
    • KÜNYE
    • KATALOG
Kanal 5
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
Pazar, Ocak 24, 2021
Canlı Yayın
Kanal 5
Ana Sayfa Haber Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde: Dijital bir avromuz olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin olası "dijital avro" ihracına yönelik kamuoyu görüşü alınmasının tamamlandığını bildirdi.

• AA
2 hafta önce
• Ekonomi
A A

Lagarde, Reuters haber ajansı tarafından düzenlenen “Geleceği Yeniden Düşünmek” temalı çevrim içi konferansta, Kovid-19’un ekonomiye etkisi, dijital paralar ve Avro Bölgesi ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik görünümün Kovid-19’un yayılmasını önlemek için uygulanan kısıtlamalara rağmen hala sağlam olduğunu vurgulayan Lagarde, ECB’nin Avro Bölgesi’ndeki ekonomik büyüme için son öngörülerinin, yeniden artan Kovid-19 vaka sayılarına ve yenilenen kısıtlamalara rağmen hala çok açık bir şekilde “makul” olduğunu söyledi.

Lagarde, ABD seçimleri, Brexit’te AB ile bir ticaret anlaşması yapılması, Kovid-19 aşılarının onayı ve uygulanmaya başlanması da dahil daha önce ekonomik görünümü gölgeleyen belirsizliklerin çoğunun artık ortadan kalktığına işaret ederek, bu yıl için öngörülen yüzde 3,9’luk GSYH artışının bugün hala geçerli olduğunu kaydetti.

ECB’nin, en son Aralık 2020’de yayımlanan ekonomik görünüm raporunda, Kovid-19’a karşı kısıtlamaların bu yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar süreceğini öngördüğünü bildiren Lagarde, “Marttan sonra üye devletlerin kısıtlamalara devam etmeleri gerekirse bu endişe verici olur.” dedi.

“Bitcoin, bazı kınanması gereken faaliyetleri kolaylaştırıyor”

Christine Lagarde, Kovid-19’un sebep olduğu sağlık ve ekonomik krizin devam etmesi nedeniyle hala parasal ve mali desteğe ihtiyaç duyulduğunu, gerektiği sürece uygun parasal koşulları sürdüreceklerini ifade etti.

Son haftalarda değerini hızlı bir şekilde artıran dijital para birimi Bitcoin konusuna de değinen Lagarde, “Bitcoin spekülatif bir varlık.” ifadesini kullandı. Lagarde, Bitcoin’in bazı kınanması gereken faaliyetleri kolaylaştırdığını savundu.

Bitcoin için düzenleyiciye ihtiyaç olduğunu dile getiren Lagarde, dijital para birimi konusundaki düzenlemelerin küresel ölçekte kabul görmesi gerektiğini söyledi.

ECB’nin olası “dijital avro” ihracına yönelik kamuoyu görüşü alınmasının tamamlandığını bildiren Lagarde, “Dijital bir avromuz olacak. Bunun ihracının 5 yıldan fazla sürmeyeceğini umuyorum. Bizim için bunun mantıklı bir tercih olduğundan emin olmak biraz zaman alacak.” diye konuştu.

Ödemelerin gizliliği talebi

ECB’den yapılan açıklamada da “dijital avro” ihracına yönelik 12 Ekim’de başlatılan çevrim içi ankete 8 bin yanıt geldiği belirtilerek, anket verilerinin öncü analizlerinde, “ödemelerin gizliliğinin” potansiyel bir dijital avronun talep edilen özellikleri arasında yüzde 41 ile en yüksek sırada yer aldığı, bunu yüzde 17 ile “güvenlik” ve yüzde 10 ile “Avrupa çapında erişim talebinin” izlediği kaydedildi.

Açıklamada, dijital avro konusunda detaylı bir raporun ilkbaharda yayımlanacağı bildirildi.

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
Bulunamadı...
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Canlı Yayın
  • Uydu Frekans Bilgisi
  • Programlar
    • Ahmet Yardımcı ile İyilikten Sağlığa
    • Ankara Özel
    • Ankara Raporu
    • Aydın Tufan ile Gündem Özel
    • Doğru Bakış
    • Divan
    • Elif Ufluoğlu ile Sivil Etki
    • Gündem Tarım
    • Hadi Öztürk ile Gurbetten Sılaya
    • Kim Nerede Ne Yapıyor ?
    • Medeniyetimiz
    • Merkez Ankara
    • Önce Eğitim
    • Saadet-i Dareyn
    • Sivil Politika
    • Siyaset Analizi
    • Son Durum
    • Spor Ruhu
    • Üretimin Liderleri
    • Yaşayan Tarih
  • Tüm Haberler
  • Dünya
  • Türkiye
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Yaşam Haberleri
    • Yaşam
    • Bilim Teknoloji
    • Kültür Sanat
    • Sağlık
    • Eğitim
  • Spor
    • Futbol
    • Basketbol
    • Dünyadan Spor
  • Kurumsal
    • İletişim
    • İnsan Kaynakları
    • Katalog
    • Künye

© 1994 - 2020 Kanal5 Tüm Hakkı Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

»
«