CHP, büyük kurultaya hazırlanıyor. Seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim ve istifa çağrılarının gölgesinde partililer kurultaya gidecek.
Kaybedilen seçimlerin ardından ilk isyan bayrağını çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun baskısının ardından geri adım atarak yerel seçimlerde tekrar İBB adayı olacağını açıkladı. Tüm bu süreç yaşanırken İmamoğlu ve değişim ekibi ise Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu almak için çalışmalarını sürdürdü.
Genel merkezin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu’na karşılık değişimcilerin adayı CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu. Merakla beklenen kurultay öncesi ise bugün kritik bir görüşme gerçekleşti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultay öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara’da bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu ile Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde basına kapalı yaptığı görüşme bir saat sürdü.
Özellikle delege sisteminin değişmesiyle kurultaydan zaferle çıkacağına inanan Kılıçdaroğlu’nun kurultayda birlik ve beraberlik mesajı vermesi bekleniyor.
Bu amaçla Kılıçdaroğlu, kurultayın divan başkanlığına her iki tarafın da üzerinde anlaşacağı bir isim getirmek istiyor.
Bu ismin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu ifade edildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na kurultayda divan başkanlığı önerisinde bulunduğu öğrenildi.
İmamoğlu’nun teklifi kabul edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu çıkışta bir süre ayaküstü sohbet etti. Ardından da İmamoğlu gazetecileri selamlayıp binadan çıkış yaptı.